Cisco ontslaat 5500 man wereldwijd

Dit artikel delen:

Cisco-routers

Het massa-ontslag dat Cisco Systems aankondigt blijkt lager te liggen dan vakblad CRN dacht. Er worden wereldwijd zo’n 5500 banen geschrapt, daar waar CRN nog uitging van een aantal dat tussen de negenduizend en veertienduizend zou liggen. Het Amerikaanse netwerkconcern kondigde de reorganisatie aan tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

Volgens topman Chuck Robbins start de sanering, waarbij zo’n 7 procent van het huidige werknemersbestand (ruim 75.000) ontslag krijgt aangezegd, dit kwartaal al. Vakblad CRN dacht nog dat het massa-ontslag kon oplopen tot zo'n 20 procent van het personeelsbestand. In de Benelux werken ongeveer negentienhonderd mensen bij Cisco. Het is niet bekend of hier ook banen verdwijnen.

Cisco wil banen wegsnijden in onderdelen die minder hard groeien, zoals de productie van netwerkcomponenten. Op deze manier moet er extra geld worden vrijgemaakt om te investeren in snelgroeiende gebieden als beveiliging, IoT, cloud computing en nieuwe datacenterproducten die softwaregebaseerd zijn.

In het afgelopen gebroken boekjaar 2015/2016, dat sloot op 30 juli, behaalde Cisco een omzet van 49,24 miljard dollar. Die is nagenoeg gelijk aan de omzet in het boekjaar 2014/2015 (49,16 miljard). De nettowinst bedroeg 10,7 miljard dollar tegenover een winst van 9 miljard in het vorige boekjaar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heldere strategie. Niets mis mee.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-18T10:53:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.