Axez en Ictivity samen in beheer ICT-infrastructuur

De Rijswijkse leverancier van datacenterapparatuur Axez en ict-dienstverlener Ictivity uit Eindhoven gaan samenwerken. De HP-partner en de ict-dienstverlener richten zich samen op beheer- en monitoringdiensten voor datacenters en hybride ict-infrastructuren. Dat moet de continuïteit van die ict-omgevingen van bedrijven in het mkb en grote organisaties waarborgen. Naast het leveren van de hardware komt er dus meer aandacht voor het beheer en monitoring van systemen.

De partners springen in op de situatie waarin steeds meer organisaties voor hun bedrijfsvoering afhankelijk zijn van de ict-infrastructuur. 'Een verstoring kan fikse gevolgen hebben, ook financieel. Om aan de marktvraag te voldoen en gericht advies te kunnen geven over beheervraagstukken gaan we een strategisch partnerschap aan', luidt de toelichting in een gezamenlijk bericht.

Feitelijk is de samenwerking een formalisering van wat de leveranciers al bij een aantal gezamenlijke klanten in de praktijk brengen. Axez verdiept zich als datacenterspecialist in de bedrijfsprocessen van klanten en adviseert hen over datacenteroplossingen die het beste bij die organisatie passen. Het bedrijf ziet de vraag naar dienstverlening voor proactief beheer steeds belangrijker worden en springt daar via de samenwerking met Ictivity op in.

Ictivity stelt dat in de dagelijkse praktijk, zeker in het geval van een calamiteit, klanten gebaat zijn bij één centraal aanspreekpunt met voor hen bekende gezichten. 'Ze willen geen eindeloze discussies over verantwoordelijkheden, maar duidelijke regie en korte communicatielijnen. Een verstoring kan de bedrijfsvoering per slot van rekening in gevaar brengen met alle financiële gevolgen van dien en moet dus snel en adequaat worden opgelost.'

Continuïteit

'Wij zijn blij dat we onze samenwerking nu als één product in de markt kunnen zetten. Klanten vragen ons meer en meer om dagelijkse ict-handelingen over te nemen, zodat hun eigen personeel zich kan richten op het primaire proces', stelt Remco van der Molen Kuipers, commercieel directeur bij Axez.

Volgens Geert Visser, directeur van Ictivity, sluiten de diensten van beide bedrijven 'ideaal' op elkaar aan en zijn ze samen in staat klanten te helpen met het vergroten van beheersbaarheid, veiligheid en continuïteit.

Axez en Ictivity

Axez nam in 2015 de in Arnhem gevestigde back-up- en archiveringspecialist GuardData over. In 2009 verzelfstandigde het bedrijf zich uit de holdingmaatschappij Borghoudt, waaronder ook de Axez-dienstverleners AAC Cosmos en Itvise vielen.

Ict-dienstverlener Ictivity sloot eind oktober 2016 een partnerovereenkomst met ict-dienstverlener Bechtle. Daarin ligt vast dat het bedrijf implementatiediensten verzorgt binnen de projecten van de van oorsprong Duitse dienstverlener.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-10T15:46:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.