Productiebedrijven zetten in op rfid

Vooral distributiebedrijven staan bekend om hun rfid-proefopstellingen. uit onderzoek blijkt dat toch ook productiebedrijven de mogelijkheden van rfid uittesten.

Uit een onderzoek door het Britse onderzoeksbureau Datamonitor blijkt dat bij 60 procent van de productiebedrijven (manufacturing) in Europa en in Noord-Amerika een rfid-project loopt. Ook al is de technologie nog niet echt volwassen en gaat het voornamelijk om pilootprojecten, toch zijn de productiebedrijven al goed vertrouwd met rfid. Blijkbaar hebben ze begrepen dat de synchronisatie en de integratie van de door rfid gegenereerde gegevens essentieel is voor een succesvol gebruik van de technologie.

 

Uit de enquête blijkt dat de beslissingennemers in productiesector al redelijk goed op de hoogte zijn van een standaardisatie-initiatief zoals Global Data Sync. 78 procent van de respondenten geeft aan dat hun volgende rfid-project gaat over de integratie van de processen, gegevens en systemen. En dat is een meevaller voor de ict-leveranciers, aldus Datamonitor.

In de distributiesector (retail), die nog steeds de meeste media-aandacht krijgt wanneer het gaat over rfid (met name door de aankondigingen van supermarktreus Wal-Mart), zou slechts 25 procent van de ondernemingen bezig zijn met een project. De Europese bedrijven in die sector lopen wat dat betreft wel wat voor (met 35 procent) op hun Amerikaanse sectorgenoten (20 procent). Dat blijkt uit een onderzoek van datawarehouse-specialist Teradata.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-03T09:26:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.