Sun Microsystems slokt Tarantella op

Technologiebedrijf Sun meldt in een persbericht dat de overname van Tarantella zo goed als rond is. Met de overname van Tarantella, waar een bedrag van 25 miljoen dollar mee is gemoeid, is het laatste restant van het oorspronkelijke SCO opgeslokt.

De Tarantella-server werd eind jaren negentig ontwikkeld door Santa Cruz Operation (SCO), vooral bekend als leverancier van Unix-varianten Xenix en Unixware. Dat bedrijf is in 2001 grotendeels overgenomen door Linux-distributeur Caldera over, waarbij SCO-divisie Tarantella zelfstandig onder die naam verder ging. In 2002 nam Caldera de oude SCO-naam aan.

 

Dat 'nieuwe' SCO begon vorig jaar een omstreden rechtszaak tegen IBM, omdat de technnologiereus zonder toestemming Unix-code zou hebben overgezet naar de Linux-kernel. SCO, dat door deze stap het zwarte schaap in de open source-gemeenschap is geworden, heeft tot nu toe bijzonder weinig succes geoogst met deze rechtszaak.

Tarantella levert software voor toegang tot bedrijfsapplicaties. Een Tarantella-server geeft gebruikers van een met Java uitgebreide webbrowser toegang tot toepassingen op deze server, die meerdere besturingssystemen ondersteunt. Wereldwijd zouden er momenteel zo’n twaalfduizend bedrijven van de server gebruikmaken. Tarantella draait tegenwoordig voornamelijk op het besturingssysteem Solaris van Sun en verschillende Linux-distributies. Het aantal installaties op Linux zat de laatste tijd sterk in de lift.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kleine korrektie:

Tarantella is bij mijn beste eer en weten al 2-3 jaar geen juridisch deel meer van het huidige SCO, en wordt ook niet in SCO jaarrekening meegenomen. Het is destijds bewust als spin-off neergezet, al zal SCO nog wel minderheidsbelang hebben. Verder goed verhaal!


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-11T09:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.