Accruent koopt Nederlands BlueCielo

Overname handen schudden

Accruent, een Amerikaanse leverancier van lifecyclebeheer van fysieke resources, neemt BlueCielo over. Dat bedrijf uit Hoofddorp levert Asset Lifecycle Information Management (ALIM). Hiermee voegt Accruent engineering information management toe aan zijn portfolio. BlueCielo blijft zijn bestaande producten doorontwikkelen, ondersteunen en verkopen en de medewerkers voegen zich bij het Accruent-team.

BlueCielo levert oplossingen voor het beheer van engineeringdata in alle fasen van de assetlifecycle. Softwarebedrijf Accruent helpt organisaties met performance door het beheer van de fysieke resources te transformeren. Dit omvat het verbinden van onderhoud met engineering, het ondersteunen van relevante engineering voor facility-wijzigingen en het verbeteren van data-overdracht.

John Borgerding, ceo van Accruent, zegt dat de overname van BlueCielo bijdraagt aan ‘een nieuw strategisch groeiplatform met een sterke Europese voetafdruk en expertise in nieuwe sectoren, zoals farmaceutica, olie en gas en chemicaliën’.

In 2012 nam investeerder Gilde BlueCielo over door een toenmalige groep van financiële en privé-investeerders uit te kopen. Het management van het bedrijf kreeg toen een minderheidsaandeel.

Overnamepad

Accruent zegt op een overnamepad te zitten, om hiermee een groei te realiseren. Andere recente overnames zijn Lucernex, leverancier van integrated workplace management systems (IWMS), en Verisae, leverancier van cloudoplossingen die facility’s en assets verbinden met het onderhouds- en servicenetwerk via het internet of things (IoT). Het bedrijf claimt ruim zesduizend klanten wereldwijd te bedienen vanuit kantoren in de Verenigde Staten (hoofdkantoor in Austin), Canada, Duitsland, India, Israël en het Verenigd Koninkrijk.

BlueCielo heeft zijn hoofdkantoor in Hoofddorp. Daarnaast beschikt het over kantoren in Finland, Duitsland, Rusland, Singapore, Brazilië en de Verenigde Staten. Het zegt ruim twaalfhonderd grote bedrijven te bedienen in de sectoren chemicaliën, metalen & mijnbouw, olie & gas, farmaceutica en nutsvoorzieningen. De organisatie werkt met internationale partners zoals Autodesk, IBM, Microsoft, Oracle, SAP en SolidWorks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-07T10:49:00.000Z Suzanne Martens