Managed hosting door True

Translink start toch weer betaalproef OV-kaart

Nieuwe pilot contactloos betalen na mislukte project rond mobiel betalen

Translink, Uitgever van de OV-chipkaart, start in samenwerking met Nederlandse banken en creditcardbedrijven Visa en Mastercard een pilot om reizen in het openbaar vervoer direct met een bankpas of smartphone te betalen. Die betalingen gebeuren met behulp van de near field communication (nfc)-chip in een bankpas of smartphone. Dat meldt het AD.

De proef is vrij kort na de aankondiging van de falende proef met mobiel betalen. Translink geeft de hoop niet op en stort zich op een nieuwe pilot voor directe betalingen met een bankpas of een smartphone. Via deze betaalmethode hoeven reizigers geen saldo meer op hun OV-chipkaart te laden. 

De proef start deze zomer op het NS-traject tussen Leiden en Den Haag en in trams van HTM (Den Haag). Deze stations worden voorzien van speciale poortjes om de betalingen via de NFC-chip mogelijk te maken.

Een soortgelijk systeem voor betalingen via een nfc-chip wordt al gebruikt in het openbaar vervoer in Londen.

Mobiel betalen faalt

In 2017 startte Translink, in samenwerking met telecomaanbieders Vodafone en KPN, een proef waarbij reizigers met een Android-smartphone konden inchecken en betalen. Gisteren maakte de uitgever van de ov-chipkaart bekend om te stoppen met deze dienstverlening doordat de achterliggende techniek onvoldoende geschikt is om deze incheck- en betaalmethode massaal in te voeren.

De zogenaamde OV-chip mobiel-dienst wordt op dit moment door ongeveer achtduizend mensen gebruikt. Per 15 juni 2018 is dat niet meer mogelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-25T10:02:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.