Enexis meet it-netwerk met Tinc Works!

data analyse op device

Enexis neemt een netwerk monitoring-oplossing van Tinc Works! uit Den Haag in gebruik. Met deze tool gaat de netbeheerder de kwaliteit van zijn it-netwerken meten om toekomstige netwerkverstoringen tijdig te identificeren en te verhelpen. Ook kan het hiermee de kwaliteit van de leveranciers beoordelen.

Netbeheerder Enexis transporteert elektriciteit en gas naar huizen en bedrijven in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Het bedrijf heeft ruim 4500 medewerkers in dienst, verspreid over 25 vestigingen. Een uitval van het it-netwerk levert diverse ongemakken, zoals (in)directe economische schade bij zowel de eigen organisatie als de Enexis-klanten.

Om uitval te voorkomen, neemt de netbeheerder een meetinstrumenten van Tinc Works! in gebruik. Deze oplossing meet onafhankelijk en regelmatig de gezondheid van het gehele it-netwerk tussen gebruiker en informatiesysteem. Hiermee wil Enexis vroegtijdig toekomstige netwerkverstoringen identificeren.

‘We kunnen vanuit elke vestiging bijna continu de kwaliteit van het it-netwerk bewaken. Dit stelt ons in staat om proactief in plaats van reactief te handelen’ vertelt Pier Boonstra, ict-consultant bij Enexis. ‘Daarnaast kunnen we de connectiviteitsleveranciers, zoals KPN, objectief beoordelen op basis van onafhankelijke meetgegevens. Hiermee kunnen wij de toegezegde servicelevels en beschikbaarheid controleren.’

Computable Awards 2018

Enexis gaat ruim tweehonderd bedrijfsapplicaties naar de publieke cloudomgevingen van Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS) migreren. Daarvoor heeft het een vierjarige overeenkomst ter waarde van vijftig miljoen euro met Sogeti getekend. Hiermee is Sogeti genomineerd voor een Computable Award in de categorie Service-integrator van het Jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-23T11:12:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.