Iunxi vernieuwt bedrijfsnetwerk Amstelring

Thuiszorg

Ict-dienstverlener Iunxi uit Almere voorziet twintig vestigingen van verpleegzorgspecialist Amstelring van een nieuw bedrijfsnetwerk. Medewerkers, bewoners en bezoekers van de verschillende zorginstellingen hadden behoefte aan een netwerk met een hogere capaciteit, snelheid en betrouwbaarheid.

‘Het invoeren van toekomstige technologische zorgontwikkelingen gaat meer van ons bedrijfsnetwerk vragen. We zijn bezig met onderzoek en invoering van domotica-oplossingen en kijken naar hoe we informatie van onze bewoners kunnen inzetten voor verbetering van de dagelijkse zorg. Technologische vernieuwingen werken alleen optimaal als de basis klopt en betrouwbaar is. Door de aanpak en kennis van de netwerkspecialisten van Iunxi weten we dat we de komende jaren gerust met innovaties aan de slag kunnen gaan’, aldus Yoanette den Boer, manager informatisering en automatisering van Amstelring.

Patiëntengegevens

"Patiëntengegevens moeten altijd en overal beschikbaar zijn voor onze medewerkers. "

Ze vervolgt: ‘Zorg verlenen is nauw verbonden met informatievoorziening. Patiëntengegevens moeten altijd en overal beschikbaar zijn voor onze medewerkers. Zij moeten op een veilige manier over deze informatie beschikken en, waar toegestaan en nodig, moeten ook andere hulpverleners toegang tot onze dossiers verleend krijgen. Een betrouwbaar bedrijfsnetwerk maakt dat we op een goede en veilige manier de interne informatievoorziening hebben ingericht. Daarnaast krijgen we steeds meer bewoners die zelf vragen om gegevens via hun eigen apparatuur met ons te kunnen delen. Moderne ouderen en revalidanten zijn online te vinden en verwachten dat we aan hun wensen tegemoet komen. Tel daarbij op, de druk die ook bezoekers dagelijks op onze netwerken leggen en de case was rond.’

Het is onbekend wat voor bedrijfsnetwerk er precies is geïmplementeerd en wat de snelheid van het netwerk is. Ook is niet bekend wat voor domotica-oplossingen Amstelring precies wil gaan invoeren. 

Testlab

Volgens Stefan Baltus, directeur van Iunxi, is een dergelijk project afhankelijk van de samenwerking tussen de teams van beide organisaties. ‘De voorbereiding en ook het vooraf testen van de verbindingen en aansluitingen wat we bij Iunxi in een eigen testlab en op locatie doen, hebben voor een succesvol verloop gezorgd.’

Amstelring biedt verzorgingshuizen, verpleeghuizen, groepswoningen en wijkverpleging verdeeld over twintig vestigingen in Amsterdam en de regio Amstelland De Meerlanden. De organisatie is opgericht in 2011.

Ict-dienstverlener Iunxi uit Almere implementeert, beheert en optimaliseert bedrijfsnetwerken. Het bedrijf is gestart in 2005.

Zorg & ICT 2019

Wilt u alles weten over de laatste digitale ontwikkelingen voor de zorg? Breng dan een bezoek aan Zorg & ICT 2019! De beurs vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht van 12 tot en met 14 maart. Registreren kan via de site.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-21T11:13:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.