Snel meer duidelijk over toekomst Clustervision

Rechtspraak

De begin februari 2019 failliet verklaarde leverancier van hpc-systemen (high performace clusters) Clustervision uit Amsterdam maakt waarschijnlijk een doorstart. De curator verwacht over twee tot drie weken meer duidelijkheid te bieden over de toekomst van het bedrijf. Er zouden meerdere geïnteresseerden zijn voor een doorstart.

In een kort gesprek met Computable meldt curator Sjef Bartels van advocatenkantoor Labré dat alle veertig medewerkers inmiddels zijn ontslagen en het personeel dus niet automatisch meegaat in een doorstart van het bedrijf.

Bartels: ‘Het zijn gewilde mensen die eventueel mee kunnen in een doorstart, maar het zijn ook gewilde krachten voor andere partijen in de ict-branche.’ Hij doelt daarmee op de tekorten aan geschikt personeel in de ict-sector.

Clustervision werd op 12 februari 2019 failliet verklaard. Het bedrijf, dat onder meer hpc-clusters leverde aan universiteiten in Scandinavië, raakte financieel in de problemen doordat vaak aanzienlijke bedragen geïnvesteerd werden voordat die projecten de onderneming ook geld opleverden. Het is niet bekendgemaakt welke lopende projecten er zijn.

Bright Computing

Bij berichten over het faillissement van het 16,5 jaar geleden opgerichte bedrijf werd ook vaak de naam van Bright Computing genoemd. Maar die leverancier, die zich richt op het bouwen en beheren van Linux-clusters voor datacenteromgevingen, is eerder al verzelfstandigd en heeft dus niets met het faillissement te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-25T15:22:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.