Samsung en IBM helpen hulpverleners

Brandweer België

Samsung en IBM slaan de handen in elkaar met de lancering van een gezamenlijk platform ter verbetering van de veiligheid van politieagenten, brandweerlieden en andere eerstelijnshulpverleners. Het platform, aangekondigd op de Samsung Developer Conference, combineert IBM Cloud en ai met Samsung Galaxy-apparaten.

Met het initiatief zijn eerstelijnshulpverleners uit te rusten met Samsung Galaxy-smartwatches met biometrische sensoren en smartphones met 5G. Hun veiligheids- en gezondheidsdata worden voortdurend gemonitord en verschijnen realtime op het platform. Deze data 'voorspellen' of iemand het risico loopt op bijvoorbeeld een hartaanval of oververhitting, waarop is in grijpen. Of dat nu een hulpverlener in een rampgebied is of een soldaat die humanitaire hulp verleent. 

Momenteel loopt er een pilotprogramma bij politie-eenheden, waarbij het erom draait de operationele risico’s in het veld te verlagen. Het platform is eenvoudig uit te breiden, zodat het ook in bijvoorbeeld fabrieken, elektriciteitscentrales en mijnen is in te zetten. 

Volgens cijfers van de International Labour Organization overlijden jaarlijks drie miljoen mensen door ongelukken op het werk. Nieuwe technologieën als ai, 5G en edge computing kunnen hier iets aan doen, klinkt het bij Samsung en IBM. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-31T11:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.