AkzoNobel vernieuwt netwerkdeal met Orange

Dit artikel delen:

Chemiebedrijf AkzoNobel maakt ook de komende tijd gebruik van de netwerk- en consultancydiensten van Orange Business Services. De bestaande overeenkomst werd verlengd en fors uitgebreid. Dat meldt Dirk van der Heijden, directeur Global IT Operations bij AkzoNobel aan Computable.

De diensten die Orange levert, stellen AkzoNobel in staat om alle ruim 125 bedrijfsonderdelen wereldwijd onderling te verbinden en centraal te beheren. Het gaat onder meer om de ontwikkeling van een software-defined wide-area network (sd-wan) en modernisering en integratie van lokale netwerken (lan). Laatstgenoemde zijn nu zeer uiteenlopend en vaak verouderd, wat efficiënt beheer onmogelijk maakt, aldus Van der Heijden. Hij schat dat de transformatie drie jaar in beslag neemt.

Transformatie

"Contract heeft ook een forse transformatiecomponent"

‘AkzoNobel heeft Orange geselecteerd als key partner voor het global network’, vertelt de directeur. ‘Het contract gaat niet alleen om het beheer, maar heeft ook een forse transformatiecomponent.’ 

Van der Heijden vertelt dat het chemiebedrijf momenteel een cloudstrategie ontwikkelt en dat Orange daarbij een rol kan spelen. Sinds een jaar of drie zijn enkele nieuwe applicaties in Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS) geplaatst en dat bevalt zo goed dat AkzoNobel kijkt naar verdere mogelijkheden. Er is nog niet besloten hoe en wat.

Uitbreiding

Orange Business Services heeft AkzoNobel al vijftien jaar als klant. De dienstverlening wordt uitgebreid ten opzichte van het lopende contract. Zo richt de dienstverlener voor AkzoNobel een zogeheten Cyber SOC in. In dit security operations center controleren specialisten de end-to-end-beveiliging van de it en de operationele technologie (ot). Dit gebeurt deels op locatie bij het chemiebedrijf en deels bij Orange.

Ook verzorgt de dienstverlener voor het eerst het geïntegreerd beheer van diensten en technologieën die AkzoNobel bij lokale telecom- en netwerkleveranciers afneemt. In het jargon heet dit multisourcing service integration (msi). Orange gaat de multinational bovendien ondersteunen bij modernisering en centralisering van de operationele technologie die op de diverse productielocaties beschikbaar is. Ten slotte levert de van oorsprong Franse dienstverlener aan het chemieconcern ook consultancy voor data-analyse.

Eerder had AkzoNobel de vernieuwing en het beheer van zijn lokale netwerkinfrastructuur ondergebracht bij DXC Technology.

14.000 thuiswerkers

Een voordeel van cloud computing is de schaalbaarheid en dat heeft AkzoNobel de afgelopen weken gemist, aldus Van der Heijden. ‘Binnen enkele weken moesten we onze Skype-infrastructuur en vpn-connecties enorm opschalen in verband met de coronacrisis. In januari werkten ongeveer 2.500 medewerkers vanuit huis en nu zijn dat er 14.000. Je ziet dat je zonder de cloud toch beperkt bent in je contract.’ Hij vertelt dat AkzoNobel dat heeft kunnen oplossen door in het netwerkdomein meer gebruik te maken van de cloud, bijvoorbeeld via een Citrix-omgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-10T12:25:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.