Luis in de pels 123inkt.nl stort zich op mps-markt

Albert Zwart directeur nieuwe tak 123zakeljk

Webshop van voor printerbenodigdheden 123inkt.nl is gestart met een nieuwe service voor de zakelijke markt. Onder de naam 123zakelijk biedt het bedrijf managed print services (mps) aan. Daarbij sluiten zakelijke klanten een alles-in-één-contract af voor printers, onderhoud en automatische levering van toebehoren als toners en printpapier. De traditionele mps-aanbieders kunnen hun borst natmaken; 123inkt.nl is voor hen al een luis in de pels als het gaat om het verkopen van goedkopere inktpatronen van huismerkleveranciers.

Beheerde printdiensten (mps), waarbij een leveranciers alles regelt op printgebied voor zijn klant, lagen tot voor kort buiten het werkgebied van webwinkel 123inkt.nl, die al meer dan twintig jaar levert aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Zakelijke klanten gaven echter steeds vaker aan geen printersupplies bij 123inkt.nl meer te bestellen, omdat zij vastzaten aan een mps-contract bij een andere partij.

Volgens 123inkt.nl-directeur Gerben Kreuning is het dan ook tijd voor een frisse wind op de mps-markt. 'De huidige grote spelers smijten flink met ondoorzichtige printcontracten. Hoge prijzen en stilzwijgende verlengingen zijn aan de orde van de dag. De klant is daar de dupe van. Wij willen daar verandering in aanbrengen.'

Lachende derde

"De klant kon geen kant op"

Het bedrijf schat de totale omzet op de mps-markt, draaiend op servicecontracten, in Nederland op een half miljard euro. 123inkt.nl signaleert een verschuiving van transactionele naar contractuele overeenkomsten, waarbij de focus ligt op langdurige samenwerking en klanttevredenheid. Het bedrijf zet in zijn nieuwe tak daarom stevig in op advisering. Ook advies over veiligheid, mobiel printen, scanoplossingen en de cloud valt onder de diensten.

Albert Zwart gaat 123zakelijk leiden. Hij kan bogen op een jarenlange ervaring in het it-kanaal, bij onder meer Tech Data en HP. Zwart stelt dat na een jaar van thuiswerken en lockdowns het belang van een flexibel printcontract duidelijker is dan ooit. 'Wij rekenen geen hoofdprijzen als er nauwelijks geprint wordt, zoals tijdens de coronaperiode het geval was. Bij ons wordt alleen het echt geprinte aantal pagina’s verrekend. De traditionele mps-aanbieders waren de lachende derde tijdens de lockdown. Zij vingen geld terwijl er haast niets geleverd werd. De klant met een langlopend, vaststaand contract kon geen kant op.'

123inkt.nl claimt zo'n drie miljoen klanten in Nederland en België te bedienen. Vanwege de naamsbekendheid verwacht het bedrijf daarom snel potten te kunnen breken op de markt van managed print services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-14T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.