EC doet invallen bij Intel en partners

Antitrustonderzoekers van de Europese Commissie hebben vanmiddag invallen gedaan bij kantoren van Intel en partnerbedrijven. Dit moet bewijs opleveren dat de processorproducent Europese antitrustwetten zou hebben geschonden.

De invallen bij Intel zelf zijn gedaan bij in ieder geval het Europese verkoopkantoor te München (Duitsland) en in de vestiging te Swindon (Groot-Brittannië). Berichten doen de ronde dat de actie in vier tot zeven landen invallen is uitgevoerd. De Intel-partners waar invallen zijn gedaan, betreffen zowel distributeurs als pc-producenten. De actie is onderdeel van het lopende EC-onderzoek naar de zakenpraktijken van Intel.

 

De Amerikaanse chipproducent benadrukt dat het meewerkt met de autoriteiten. Woordvoerders stellen dat de handelswijze van het bedrijf correct en legaal is.

 

Het EC-onderzoek komt hiermee plots en hevig weer in de actualiteit. Begin dit jaar leek het op een lager pitje gezet wegens gebrek aan bewijs. Het onderzoek komt voort uit klachten die processorproducent AMD in 2001 reeds indiende. De Intel-concurrent werkt al sinds 2003 intensief samen met de EC-onderzoekers. De invallen van vandaag hebben ook AMD verrast.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-12T17:09:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.