Novoserve ‘eerste’ met 100 Gb/s glasvezel op kantoor

Dit artikel delen:
Glasvezel

Het nieuwe kantoor van infastructure as a service (iaas)-aanbieder Novoserve krijgt een glasvezel-verbinding van 100 Gb/s. Het bedrijf claimt de eerste in Nederland te zijn die een bandbreedte van die omvang op een kantoorlocatie krijgt.

Novoserve verhuist binnekort van Doetinchem naar Enschede. Om dat nieuwe pand ‘toekomstbestendig’ te maken, wordt een 100 GB/s glasvezel-verbinding aangelegd.

‘Een verbinding van 100 Gb/s is voor regulier kantoorgebruik een overkill’, vertelt oprichter Herke Plantenga. Zijn bedrijf gaat echter augmented reality- en roboticatoepassingen ontwikkelen om servers te beheren. Voor die toekomstige toepassingen is vrijwel ongelimiteerde bandbreedte beschikbaar.

Trent Glasvezel

De 100 Gb/s-verbinding wordt geleverd door Trent Glasvezel. Dat bedrijf levert sinds 1999 dark-fiber-glasvezelverbindingen. Dark fiber is een onverlichte glasvezel die klanten zelf met hun eigen apparatuur belichten. ‘Met hun kennis en onze visie, gaan we iets heel gaafs creëren’, aldus Plantenga. Novoserve verwacht in september te verhuizen naar het nieuwe kantoor.

In de zoektocht naar een nieuwe plek is bewust voor Enschede gekozen. Novoserve wil zo een interessante werkgever zijn voor studenten van de Technische Universiteit en ict-opleidingen aan hogescholen in de regio.

Over Novoserve

Novoserve is een internationale iaas-provider opgericht in 2015 en gevestigd in Enschede. Het bedrijf richt zich op het leveren van iaas-hostingoplossingen op maat met onder meer dedicated servers, virtuele servers (vps-hosting) en managed services.

Het bedrijf beheert momenteel vijfduizend dedicated (fysieke) servers en heeft aan uplink-capaciteit van 5 Terabit in Nederland. Novoserve is deels in handen van investeerders en richt zich op internationale uitbreiding in en buiten Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-19T11:08:00.000Z Pim van der Beek