IBM en NetApp breiden samenwerking uit

IBM en Network Appliance gaan hun samenwerking uitbreiden naar de groeiende technologiegebieden virtualisatie en blades.

De bedrijven willen IBM’s virtualisatietechnologieën voor opslag combineren met de NetApp V-Series - en FAS-systemen om geïntegreerde oplossingen te creëren. Ook richten ze een nieuw consortium op voor blade-technologie. Virtualisatie vereenvoudigt de opslaginfrastructuur door het samenstellen van één grote, bedrijfsbrede bron met informatie. Het dringt de kosten van IT-beheer aanmerkelijk terug.

NetApp gaat IBM TotalStorage SAN Volume Controller (SVC) ondersteunen, en IBM de NetApp V-Series-virtualisatiesystemen. Ook gaat NetApp voor IBM V-Series-oplossingen produceren onder de IBM-vlag. De voordelen van de V-Series-lijn - meerdere protocollen, waaronder NFS, CIFS en iSCSI - sluiten goed aan op die van SVC - een enkel, schaalbaar, heterogeen systeem van block storage.

Verder worden IBM’s SVC-producten en NetApp-storagesystemen die het FCP block-protocol ondersteunen ook interoperabel, net als de oplossingen die NetApp voor IBM gaat produceren. Met de combinatie van SVC-producten en NetApp-systemen hebben klanten zowel de voordelen van NetApp’s RAID-DP als die van SVC.

IBM en NetApp richten verder met zeven andere bedrijven Blade.org op, een consortium voor blade-technologie. NetApp levert al back-end opslagsystemen voor IBM's bladeservers (eServer BladeCenter).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-02T14:01:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.