Mactel-machines zouden toch geen DRM bevatten

Dit artikel delen:

De Macintosh-machines met Intel-processoren zouden toch geen beveiligings-chip (TPM, Trusten Platform Module) bevatten. Dit stelt een anonieme Apple-ontwikkelaar in reactie op eerdere berichten over DRM (Digital Rights Management) in die zogeheten Mactel-computers.

De DRM-chip zou aanwezig zijn in de ontwikkelmachines die programmeurs nu bij Apple kunnen bekomen voor bijna duizend dollar per stuk. Die computers, bestaande uit standaard Intel-componenten, zijn niet te koop maar vallen onder een lease-constructie. Daarbij moeten ontwikkelaars ook strenge geheimhoudingsdocumenten (NDA's) tekenen.

 

De TPM, die aanwezig werd geacht in de Mactel-systemen, is een product van de Trusted Computing Group, mede gesteund door Microsoft, Intel, AMD, Sun Microsystems, HP en IBM. Deze chip dient om te bepalen of bepaalde software, zoals muziek en films maar mogelijk ook applicaties en besturingssystemen, mogen draaien op de computer.

 

Ondertussen doen er nog altijd berichten de ronde dat Apple toch een beveiligings-chip zou verwerken in zijn Intel-machines om zijn eigen besturingssysteem te koppelen aan die hardware. De x86-uitvoering van Mac OS X zou dan niet draaien zonder de aanwezigheid van de vermeende chip. Algemene, goedkopere pc's, zoals die van bijvoorbeeld Dell, kunnen daardoor dus geen OS X draaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-08T10:38:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.