Na Japan en Europa onderzoekt Zuid-Korea Intel

De uitkomsten van het antitrustonderzoek in Japan waren aanleiding voor het onderzoek van de Zuid-Koreaanse Fair Trade Commission naar Intel. Dit zegt bestuurslid Kang Dae-Hyung van de FTC, dat nu Intels handelspraktijken tegen het licht houdt.

In maart constateerde de Japanse FCC (Federal Communications Commission) al dat vijf pc-makers korting of geld voor marketingactiviteiten kregen als zij chips van Intel gebruikten.

 

De Koreaanse FTC heeft in juni invallen gepleegd bij kantoren van Intel in Zuid-Korea. De organisatie zocht documenten die aantonen dat Intel de concurrentie heeft benadeeld door afspraken te maken met hardwaremakers- en leveranciers. De FTC heeft Intel ook gevraagd documenten te overhandigen over de gezamenlijke marketingsprogramma’s en het rebateprogramma.

De rechtszaak in de Verenigde Staten van AMD tegen Intel is geen aanleiding geweest, aldus Hyng. Hij zegt dat het Zuid-Koreaanse onderzoek al in voorbereiding was voordat AMD de klacht bij de rechtbank indiende.

In de Europese Unie loopt er nog een onderzoek naar Intel. Half juli deden antitrustonderzoekers van de Europese Commissie invallen bij Intel-vestigingen in Duitsland, Engeland, Spanje en Italië. Daarnaast werden invallen gedaan bij een aantal pc-bedrijven, waaronder Dell.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-10T12:25:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.