Apple gaat aan de dubbele muisknop

Eindelijk krijgen Apple-getrouwen binnenkort de mogelijkheid om af te stappen van de enkele muisknop. De Macintosh-fabrikant brengt zijn 'Mighty Mouse' op de markt, die niet alleen de mogelijkheid heeft om links en rechts te klikken, maar ook horizontaal, verticaal en diagonaal kan scrollen.

Het links en rechts klikken was tot voor kort voorbehouden aan gebruikers van optische muizen voor pc’s. Die zijn met de komst van het op BSD gebaseerde Mac OS X weliswaar ook als meerknopsmuis te gebruiken op Apple-computers, maar de Mac-fabrikant zelf zag hier nog altijd geen nut in.

 

Apple corrigeert dit nu en biedt zelfs twee knoppen aan de zijkant van zijn nieuwe muis. Bovenop lijkt de muis geen knoppen te hebben, afgezien van een kleine scroll-bal. Apple heeft gekozen voor sensoren die registreren of de gebruiker links of rechts klikt.

 

Hoewel de muis is bedoeld voor Macintosh-gebruikers, werkt hij ook op pc’s met Windows 2000 en XP. Voor Apple-gebrukers die niet kunnen wennen aan de nieuwe dubbelknops muis, is het ook mogelijk de instellingen zo te wijzigen dat de muis zich gedraagt als een ouderwetse Apple-muis met slechts één knop.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Eindelijk krijgen Apple-getrouwen binnenkort de mogelijkheid om af te stappen van de enkele muisknop." Is de redactie werkelijk zo slecht op de hoogte van het Macintosh platform? Volgens mijn info zijn er al járen lang muizen met 2 of meer knoppen op de markt voor de mac. Sterker nog, ik gebruik zelf al jaren een 2 knoppige muis met scrollwheel op de mac...

Jammer dat je de 2e alinea van dit artikel niet hebt gehaald. Daarin staat namelijk ... jawel! Verder is er in de 1e alinea (lead) bewust gekozen voor het subtiele 'Apple-getrouwen', want die meerknops-muis van je, da's geen Apple he?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-11T10:35:00.000Z Kim Loohuis