Symbian ziet verkoop OS verdriedubbelen

Dit artikel delen:

De verkoop van het besturingssysteem voor smartphones van Symbian is in het tweede kwartaal verdriedubbeld vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De Britse leverancier verkocht het afgelopen kwartaal 7,8 miljoen stuks van zijn gelijknamige besturingssysteem.

In het eerste kwartaal van dit jaar werd Symbian OS nog 6,75 miljoen keer verkocht. Het totale aantal voor de eerste helft van dit jaar komt uit op 14,5 miljoen. Dat betekent dat er in de eerste helft van dit jaar meer Symbian OS is verkocht dan in heel 2004. Het besturingssysteem is wereldwijd op meer dan 39 miljoen smartphones geïnstalleerd.

De omzet uit de verkoop van het Symbian OS is het afgelopen jaar verdubbeld naar 41,6 miljoen pond. De totale omzet steeg het afgelopen jaar van 26,5 miljoen pond naar 51,6 miljoen pond.

Symbian is een gezamenlijk bedrijf voor de ontwikkeling van mobiele besturingssystemen van Nokia, Ericsson, Samsung, Siemens, Panasonic en de joint venture Sony Ericsson. Motorola was ook lid van de Symbian-groep, maar heeft zich daaruit teruggetrokken. De Symbian-leden willen een alternatief voor het Windows Mobile-besturingssysteem van Microsoft.

 

Tijdens het ‘WhatTheHack’-festival in Liempde zei beveiliger Job de Haas dat het Symbian-besturingssysteem niet veilig genoeg is. Volgens De Haas is er wel toestemming nodig om applicaties te installeren, maar daarna kunnen deze applicaties zonder permissie draaien. Dit zou de deur openen voor kwaadaardige code die op slinkse wijze binnenkomt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-19T11:14:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.