Managed hosting door True

7 ton extra voor slimme industrie Zuid-Holland

 

Het ministerie van Economische Zaken & Klimaat gaat het Zuid-Hollandse programma voor de slimme maakindustrie SMITZH ondersteunen. Staatssecretaris Mona Keijzer heeft samen met provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, InnovationQuarter en acht regionale Smart Industry-fieldlabs de samenwerking bekrachtigd en een bijdrage van zevenhonderdduizend euro toegekend.

Dit is bekend gemaakt tijdens het landelijke Smart Industry Event in Bussum. De acht fieldlabs, InnovationQuarter, TNO, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeente Den Haag en de provincie Zuid-Holland hebben eind 2017 de handen ineengeslagen en Smart Industry Hub SMITZH opgericht: Smart Manufacturing: Industriële Toepassing in Zuid-Holland. Dit initiatief zorgt ervoor dat Zuid-Hollandse ondernemers met vragen over automatisering terechtkunnen bij één duidelijk loket. Het ministerie van EZK sluit nu aan.

Met de extra toekenning van het ministerie wordt in totaal ruim 2,4 miljoen euro geïnvesteerd door overheden in versterking van de maakindustrie. Doel is het programma in de toekomst te vergroten met meer publieke en private middelen. Het programma moet 2500 nieuwe banen in de Zuid-Hollandse maakindustrie opleveren en honderd bedrijven die werken met nieuwe technologieën.

3D-printing, IoT en robotisering

De acht fieldlabs in de regio zijn fieldlabs waarin kennis beschikbaar is van alle relevante technologieën in de maakindustrie: 3D-printing en IoT (Ramlab), lasrobots en duurzame inzetbaarheid (Duurzaamheidsfabriek Dordrecht), robotisering en artificial intelligence (RoboHouse), technologie voor geautomatiseerde composietproductie (SAM|XL), big data (Big Data Innovatie Hub), sensoriek (Dutch Optics Centre), digitale productie en digital twin (Digital Factory for Composites) en mensgerichte technologie met onder andere ar/vr (Dutch Growth Factory). De coördinatie van het programma SMITZH is belegd bij de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6297380). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.