Cognizant lijft Zenith Technologies in

Cognizant kondigt de overname aan van het Ierse Zenith Technologies, dat technologie en diensten aanbiedt op het gebied van biowetenschappen. Zenith is gespecialiseerd in digitale oplossingen voor de productie van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen.

Cognizant zegt dankzij de overname meer mogelijkheden te hebben om end-to-end operationele en it-systemen te ontwerpen, implementeren en beheren voor aangesloten fabrikanten uit de biofarma. Onderling verbonden ‘slimme fabrieken’ zijn een prioriteit voor de industrie geworden, aangezien productiesystemen en -processen complexer worden door beter onderzoek en door de toegenomen vraag naar groot-molecuul biologische geneesmiddelen.

‘Door de acquisitie breidt het iot-portfolio van Cognizant uit en breiden we onze expertise in life sciences verder uit door een exclusieve toeleverancier te worden van end-to-end-capaciteit op het gebied van smart factories’, zegt ceo Brian Humphries. ‘Samen kunnen we klanten beter helpen bij het afstemmen van it en operationele technologie in hun productie.’

De combinatie met Zenith biedt verschillende industrie 4.0-mogelijkheden, meent Cognizant. Dit varieert van advies over fabrieksontwerp, machinesensor- en controllerinstrumentatie, supervisie en data-acquisitie, tot productie-uitvoeringssystemen, batch-automatisering, integratie van enterprise resource planning en managed services. De hubs van Zenith in onder meer Ierland, Duitsland, India, Singapore en de VS bevinden zich in de buurt van productiefaciliteiten van veel klanten van Cognizant. Cognizant werkt nu al samen met alle grote life sciences bedrijven ter wereld.

De verwachting is dat de overname in het derde kwartaal van 2019 wordt afgerond. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-19T10:16:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.