Frans Lacroix koopt Belgische Smartnodes

samenwerking

De Franse Lacroix Group neemt Smartnodes over. Die Belgische startup biedt een oplossing voor het intelligent beheer van openbare verlichting. De vijftien medewerkers treden in dienst bij Lacroix. Via de overname breidt de Franse groep zijn aanbod smart city-oplossingen uit.

Smartnodes ontstond uit interuniversitair onderzoek en is een spin-off van de Universiteit van Luik en de Universiteit van Leuven. Hun product Smart Lighting controleert de zones, tijdstippen en intensiteit van verlichting voor steden. Hiervoor wordt het openbare verlichtingsnet uitgerust met sensoren.

Lacroix Group krijgt via de overname toegang tot nieuwe smart city-producten en breidt zijn team van ingenieurs uit. De groep wil met de overname meer beheeroplossingen bieden voor openbare wegen door zich via technologie toespitsen op de openbare verlichtingsinfrastructuur.

De Lacroix Group is naast Frankrijk actief in Spanje, Duitsland en Italië. Smartnodes richt zich naast België en Nederland voornamelijk op Frankrijk, de Duitstalige landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) en Noord-Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-30T09:36:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.