Wat leren we van drone die banaan herkent? [VIDEO]

Infosecurity, Data & Cloud Expo 2019

Drone

Artificial intelligence (ai) gekoppeld aan internet of things (iot) biedt allerlei toepassingen voor bedrijven. Rodney Koolman laat tijdens zijn presentatie op Infosecurity, Data & Cloud Expo 2019 zien hoe standaard-api’s voor ai en iot van het Microsoft Azure-platform inzetbaar zijn.

Tijdens de ict-vakbeurzen in de Jaarbeurs in Utrecht laat Koolman in zijn demo AI & IoT 'powered by' Azure zien hoe developers op een laagdrempelige manier aan de slag kunnen met verschillende api’s voor cognitieve diensten van Microsoft. Op basis van een api voor beeldherkenning maakt een drone een salto als het een banaan of appel ziet.

Het lijkt misschien een weinig nuttige toepassing, maar Koolman wil juist een eenvoudig voorbeeld geven van wat de mogelijkheden zijn van geavanceerde ai-toepassingen. Hij maakt daarbij gebruik van api’s die beschikbaar zijn op het Microsoft Azure-platform die speciaal zijn ontwikkeld voor toepassingen voor ai en iot .

De gebruikte api voor visie-technologie is inzetbaar om eigen datasets te ontwikkelen van voorwerpen die door een aan internet gekoppeld apparaat worden herkend. Daarop volgt een actie van het apparaat. In het voorbeeld van Koolman is dat dus de salto die de drone maakt als het een banaan of appel ziet.

Koolman legt uit dat het slechts om een voorbeeld gaat. De bedoeling is dat developers snel met de api’s uit de voeten kunnen en bedrijven helpen om met behulp van visietechnologie specifieke producten te herkennen. Vervolgens zijn toepassingen te ontwikkelen om met aan internet gekoppelde apparaten een bepaalde actie in te zetten.

Demo: AI & IoT 'powered by' Azure, Wat kunnen leren van een drone en een banaan?

Fundament X

Rodney Koolman, zo’n twaalf jaar actief in de ict, richtte twee jaar geleden Fundament X op met als doel om ai -,iot- en data-analytics-toepassingen te ontwikkelen voor klanten, volledig gebaseerd op Microsoft-technologieën. Koolman deelt regelmatig zijn kennis via Twitter en LinkedIn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-04T11:32:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.