Liberate ontslaat directeur voor fraude

Dit artikel delen:

Liberate heeft operationeel directeur (coo) Donald Fitzpatrick ontslagen na een onderzoek naar de boekhouding. Hij overzag de wereldwijde verkoop en dienstverlening.

Fitzpatrick was eind vorige maand al op non-actief gesteld  in afwachting van het lopende onderzoek. Nu is hem de wacht aangezegd, hoewel het bedrijf nog niet heeft laten weten of de topman zelf schuldig is aan fraude. Het is ook mogelijk dat hij niet op de hoogte was van de fraude, maar als directeur wel verantwoordelijk is.
De producent van software voor interactieve televisie ontdekte in november al feiten die de recent geboekte 10 miljoen dollar omzet in twijfel trokken. Die omzet gold voor fiscaal 2002, dat 31 mei afliep, en het eerste kwartaal van 2003, maar zou nu niet correct zijn.
Het bedrijf liet afgelopen vrijdag weten zijn interne onderzoek naar de eigen boekhoudpraktijken voort te zetten. Dit betreft diverse transacties van het softwarebedrijf. Hierdoor stelt het de bekendmaking van zijn financiële resultaten voor fiscaal 2002 en het eerste kwartaal van 2003 uitstelt tot het onderzoek is afgerond.
Liberate is de tweede incarnatie van netwerkcomputer-fabrikant Network Computer (NC), opgericht door Oracle-president Larry Ellison. NC moest met het nc-concept de marktdominantie van pc's voor clientsystemen doorbreken en de beheerbaarheid van die clients sterk verbeteren. Dat is niet gebeurd, hoewel pc's relatief beter zijn te beheren dan vóór het idee van nc's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-30T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.