Netscape gaat de strijd aan met Google News

Dit artikel delen:

Met een nieuws- en blogsite wil Netscape zijn tanende reputatie nieuw leven inblazen. Het internetbedrijf lanceert vandaag een vernieuwde website.

Netscape.com begint een nieuw leven als nieuwssite met een democratische inslag. Naast traditionele nieuwsleveranciers, zoals persbureaus, wordt de site ook gevuld met artikelen die gewaardeerd kunnen worden door lezers. De volgorde van getoonde nieuwsberichten wordt bepaald door de populariteit van berichten. Daarmee vertoont de site overeenkomsten met nieuwssite Digg.com.

 

Gebruikers van Digg.com leveren links aan naar door hen interessant gevonden nieuwsartikelen of blogpostings. Bij deze links geven ze een korte omschrijving. Andere gebruikers stemmen op deze links. De meest populaire links verschijnen bovenaan de nieuwspagina. Digg heeft momenteel acht miljoen gebruikers per maand.

 

Netscape verwacht een betere site te kunnen leveren dan Google News, dat op basis van wiskundige formules en zonder redactionele bemoeienis wordt samengesteld. Netscape maakt wel gebruik van redacteuren. Die leveren commentaar op verhalen en schrijven zelf artikelen.

 

Het bedrijf werd in de jaren negentig bekend met de internetbrowser Navigator. Door concurrentie van Microsoft werd deze browser van de markt gedrukt. De browser bestaat nog steeds, maar heeft weinig marktaandeel. Sinds 1999 is AOL eigenaar van internetprovider America Online, dat fuseerde met Time Warner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-16T12:19:00.000Z Redactie Computable/Emerce