Terug naar het dial-upmodem in 2010

Dit artikel delen:

Video's en muziek op het internet zorgen voor zoveel extra bandbreedte dat het internet de vraag in 2010 niet meer kan bijhouden. Het internet wordt zo traag dat we weer teruggaan naar de tijd van het analoge modem.

De groeiende vraag naar bandbreedte door consumenten en bedrijven zorgt binnen drie jaar voor een gebrek aan netwerkcapaciteit. Dat zegt de Nemertes Research Group na onderzoek. Als het probleem niet aangepakt wordt, dan wordt het internet weer net zo langzaam als toen iedereen nog werkte met dial-upmodems, voorspelt het onderzoeksbureau.

"Er zal meer dan één poging nodig zijn om online te kopen of het duurt langer voor dat de nieuwste YouTube-video gedownload is", schrijven de onderzoekers in het rapport. Nemertes-directeur Johna Till Johnson voorspelt: "De leuke dingen op het internet worden zo langzaam dat je het niet meer gebruikt." Volgens het onderzoeksbureau is er wereldwijd 137 miljard dollar nodig om dit probleem op te lossen.

In Noord-Amerika zal de vraag naar extra bandbreedte het grootst zijn. Alleen daar al moet 42 miljard dollar tot 55 miljard dollar geïnvesteerd worden om aan de vraag te kunnen voldoen. Volgens Larry Irving, mede-voorzitter van de Internet Innovation Alliance, moet er nu geïnvesteerd worden. Anders komt een nieuw bedrijf dat afhankelijk is van het internet, zoals Google of YouTube, niet meer van de grond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Doemdenkers die denken dat het internet volloopt zien over het hoofd
dat bij schaarste van bandbreedte de prijs omhoog gaat. ISP's belasten de prijsverhoging door aan de eindgebruikers en op de uitzonderingen na passen ze hun gedrag aan en downloaden minder.

Ik vind de titel niet erg passend, als ik de tekst lees praten ze niet over terug gaan naar inbellen maar slechts over de snelheid ervan ...

@Marcus: je hebt gelijk. Kennelijk is men het basisprincipe van vraag en aanbod vergeten uit de lessen economie.... Het zal echt zo'n vaart niet lopen dat het helemaal volloopt..

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-26T09:19:00.000Z Rian van Heur