Microsoft stapt in gedragsgebaseerd adverteren

Dit artikel delen:

Microsoft neemt het Israelische advertentiebedrijf YaData over. Het softwarebedrijf verwerft hiermee kennis op het gebied van gedragsgebaseerd online adverteren.

Microsoft koopt YaData een Israelische softwareleverancier die gespecialiseerd is in gedragsgebaseerd online adverteren. YaData kostte Microsoft naar schatting tussen de 20 en 30 miljoen dollar. Het bedrijf wordt toegevoegd aan de nog steeds uitdijende portefeuille gekochte dochterbedrijven die zich specialiseren in online adverteren.

Er is Microsoft veel aangelegen om een deel van de online advertentiemarkt naar zich toe te trekken. In totaal besteedde Microsoft rond de 7 miljard dollar aan overnames. Advertentiebedrijf aQuantive (banners) alleen al kostte 6 miljard dollar en Massive Inc, dat specialiseert in advertenties in spellen, kwam voor vermoedelijk enkele honderden miljoenen dollars in handen van Microsoft.

Recent kocht Microsoft het bedrijf Screentonic, dat zich toelegt op advertenties op mobiele telefoons en handcomputers.

De Israelische overname wordt toegevoegd aan het R&D-team van Microsoft in Israël. De software van het bedrijf zal door de Advertiser en Publisher Solutions-groep worden ingezet om potentiele klanten te definieren voor klanten van Microsoft. Orange Israël gebruikte het systeem, evenals niet bij name genoemde bedrijven in de financiële dienstverlening.

In de Verenigde Staten woedt op dit moment een discussie tussen de overheid en het bedrijfsleven over waar de grenzen van gedragsgebaseerde reclame moet liggen. Eén van de vragen die centraal staat, is in welke mate de consument geinformeerd moet worden over het feit dat er gegevens over hem verzameld worden en waar hij zich daar tegen kan verweren.

Bron foto: mynameispaul (CC)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-28T11:40:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.