Zeventien arbeidsplaatsen weg bij Lost Boys

Dit artikel delen:

Bij Lost Boys in Nederland komen zeventien arbeidsplaatsen te vervallen. Een herpositionering dwingt het bedrijf daartoe. Volgens directeur Edwin Tromp kan Lost Boys niet alles zelf meer 'in huis' blijven doen.

Volgens directeur Edwin Tromp van Lost Boys hebben de ontslagen te maken met de veranderende marktomstandigheden. "We hebben een aantal aaneengesloten kwartalen winstcijfers laten zien, maar momenteel staan die erg onder druk," zegt hij.


Lost Boys begon als full service bureau maar wil bepaalde componenten van die full service gaan uitbesteden. Het is tot de conclusie gekomen dat bepaalde diensten die Lost Boys nu zelf nog aanbiedt voor veel minder geld door andere bedrijven geleverd kunnen worden. En dat gaat ten koste van een aantal arbeidsplaatsen. De posities van een aantal programmeurs komen te vervallen, maar er moeten ook een aantal creatievelingen weg. Behalve meer uitbesteden, gaat Lost Boys ook aan zijn propositie werken.

Voor de 17 werknemers die moeten afvloeien, is in samenwerking met de ondernemingsraad een sociaal plan opgesteld, aldus Lost Boys.  Bij Lost Boys werken in Nederland na de ontslagen nog circa 120 mensen. Het bedrijf is ook in de rest van Europa en de Verenigde Staten actief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-26T00:00:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.