Kwaliteitauditor IP-label koopt Auditec-Newtest

Dit artikel delen:

De Franse dienstverlener Ip-label, gespecialiseerd in het meten van de kwaliteit van digitale diensten, heeft alle aandelen overgenomen van concurrent Auditec-Newtest. Door de aankoop wordt het bedrijf de nummer drie ter wereld in kwaliteitsmetingen op internet.

Ip-label verandert zijn naam in Ip-label.newtest na de recente aankoop van concurrent Auditec-Newtest. De twee bedrijven, gespecialiseerd in kwaliteitsmetingen voor digitale diensten, hebben een gemeenschappelijke omzet van tien miljoen euro en zevenhonderd klanten. Auditec-Newtest en Ip-label hebben minder dan vijf procent overlap in klanten, wat de mogelijkheden voor ‘cross selling' verhoogt. Dit is een belangrijke reden voor deze overname. De nieuwe onderneming is actief in veertien landen en beschikt over vijf kantoren.

Ip-label en Auditec-Newtest waren de afgelopen jaren al actief in de Benelux. Bijvoorbeeld via de ict-dienstverleners Sogeti en SMT Management Technologies, die gecertificeerde Newtest-distributeurs zijn. Tot de klanten in de Benelux behoren onder meer Electrabel, Dexia, Toyota, Delta Lloyd, Fortis, Selexyz, Centraal Beheer Achmea en Thomas Cook.

De twee bedrijven boden voor de fusie verschillende diensten aan voor het meten van de kwaliteit van digitale diensten, gezien vanuit de eindgebruiker. Ip-label kent een SaaS-aanbod en richt zich op internet- en intranettoepassingen met een centrale site waartoe klanten toegang hebben. Auditec-Newtest levert een dienst via licenties voor privé-netwerken, die worden beheerd via een centrale website en meetagenten hebben voor elke klant.

Triple play

De twee technologieën samen verbreden het aanbod voor klanten. Dat omvat kwaliteitsmetingen voor webdiensten als VoIP, video on demand en triple play (internet, telefoon en televisie). De klanten van Newtest zullen nu eveneens kunnen genieten van de consulting expertise van Ip-label en de monitoring van hun huidige websites via benchmarks, begeleiding bij het optimaliseren van websites, test van de prestaties. Door de samenvoeging van de twee technische teams, heeft de groep Ip-label.newtest zestien ontwikkelaars tot zijn beschikking./p>

Webbarometer

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-08T10:06:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.