ISP BIT: 'Stopzetten IPv6-awards is hilarisch'

Dit artikel delen:
IPv6 (4x3)

Het is vreemd dat de Taskforce IPv6 de uitreiking van de IPv6-awards niet laat doorgaan door een gebrek aan aanmeldingen, vindt internetprovider Bit. Als er te weinig aanmeldingen zijn, betekent dat je moet promoten en geen actie moet stopzetten, aldus de internet service provider.

Internetprovider Bit vindt het stopzetten van de IPv6-awards ‘hilarisch'. "Het is een verkeerd signaal. Op het moment dat je te weinig aanmeldingen krijgt, moet je juist gaan promoten en in plaats van een actie stop te zetten", zegt directeur Alex Bik van BIT. Hij vindt dat de Taskforce IPv6 ook te weinig doet aan de promotie van het nieuwe internetprotocol in het algemeen.

De Taskforce IPv6 en het ministerie van Economische Zaken organiseerden IPv6-awards. Deze awards moesten bedrijven best practices geven op het gebied van het nieuwe internetprotocol. Er kwamen echter te weinig aanmeldingen, waardoor de uitreiking van de awards niet door doorgaat.

Bik steunt de oprichting van een taskforce, maar vindt dat deze wel meer mag doen qua promotie. Daarnaast zijn er andere dingen die de overheid beter kan doen. Bik: "In een aanbesteding van de overheid wordt bijvoorbeeld niet hard geëist dat het netwerk IPv6-klaar moet zijn."

Prijzengeld al uitgegeven

De internetprovider was het prijzengeld van vijftienduizend euro al aan het uitgeven, grapt Bik. "We begonnen in 2002 met IPv6 implementeren in ons netwerk. Nu hosten we alle klanten op IPv6. Daarnaast organiseren we promotieacties om organisaties en isp's te bewegen over te stappen naar het nieuwe internetprotocol", zegt Bik. Er is volgens hem geen organisatie die meer doet met IPv6 dan Bit.

Bit gaat nu zelf een seminar over IPv6 organiseren. "We gaan daar zelf bijvoorbeeld spreken om te vertellen wat wij hebben gedaan om IPv6 in ons netwerk te implementeren", zegt Bik. Daarnaast komen er nog een aantal Nederlandse sprekers te staan. "Geen Amerikaanse. Wat dat betreft zijn ze in de Verenigde Staten nog niet veel verder dan hier", lacht hij.

Waarom IPv6?

Een internetadres bestaat uit een aantal cijfers. Bij het internetprotocol versie vier (IPv4) zijn er vier miljard combinaties mogelijk. Dat zijn er niet genoeg om alle apparaten ter wereld van een ip-nummer te voorzien. Daarom is een nieuw internetprotocol ontwikkeld: IPv6. De voorspellingen lopen uiteen, maar verwacht wordt dat er in 2010 geen IPv4-adressen meer zijn. Voor die tijd moet worden overgestapt op IPv6. Als dat niet gebeurt, dan zullen delen van het internet alleen IPv6 ondersteunen, omdat er geen IPv4-adressen meer zijn. Wie de overstap naar IPv6 nog niet heeft gemaakt, kan dan niet meer communiceren met het "IPv6-only" deel van het internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik sluit me volledig aan bij Alex. We moeten meer gaan doen aan IPv6 voorlichting en promotie. Over ongeveer twee jaar is de wereldwijde voorraad IPv4 adressen op, en de meeste organisaties zijn nu nog niet voldoende op de hoogte van de consequenties.

Inderdaad een heel erg slecht signaal en een gemiste kans....

"Bit gaat nu zelf een seminar over IPv6 organiseren. "We gaan daar zelf bijvoorbeeld spreken om te vertellen wat wij hebben gedaan om IPv6 in ons netwerk te implementeren", zegt Bik. Daarnaast komen er nog een aantal Nederlandse sprekers te staan. "Geen Amerikaanse. Wat dat betreft zijn ze in de Verenigde Staten nog niet veel verder dan hier", lacht hij."

Meer informatie is inmiddels te vinden op www.ipv6so.nl

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-06T09:57:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.