Webdienstverlener Itexion failliet verklaard

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Itexion is failliet. Het bedrijf met vestigingen in Groningen en Enschede was vooral actief in de reisbranche. Het bedrijf genereerde te weinig omzet en treuzelde met het uitvoeren van opdrachten.

Webdienstverlener Itexion uit Groningen is bankroet verklaard. Voor veertien werknemers is ontslag aangezegd. Curator Gerard Breuker van Dorhout Advocaten onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart. Er heeft zich één mogelijke koper gemeld.

Volgens de curator is Itexion failliet gegaan doordat er te weinig omzet per werknemer werd gegenereerd en te lang over het afronden van opdrachten werd gedaan. Een van de oorzaken zou het werken met parttime-medewerkers zijn geweest, maar de curator wil hierover nog geen definitieve uitspraken doen zolang zijn onderzoek daarnaar nog niet is afgerond.

Itexion zag in het najaar van 2008 de bui al hangen. Het personeel van het kantoor in Enschede is eind vorig jaar in dienst getreden bij TSI Solutions, eveneens in Enschede. Het gaat om zo'n dertig personen.

Tabak

Itexion was een jong bedrijf dat eind 2007 in Groningen van start ging en begin 2008 een vestiging opende op het 'Business en Science park' in Enschede, tegenover de Universiteit Twente. Het bedrijf specialiseerde zich in webdiensten. Itexion richtte zich in eerste instantie op de reisbranche, met opdrachten voor de reisbureaus Thomas Cook en Vrijuit.

De vestiging te Groningen mikte op een bredere groep klanten, maar dat is door het bankroet niet van de grond gekomen, stelt de curator. Itexion werkte als detacheerder ook samen met andere partners. Zo was het betrokken bij de bouw van de elektronische marktplaats UTA voor het verkopen van restpartijen van tabaksoogsten.

Itexion werkte zowel aan de frontend als aan de backend van diverse websites. In het geval van front-end werkzaamheden betrof dit onder meer php-programmering, CSS/HTML-styling, functioneel frontend design en webdesign. Voor de back-end ging het voornamelijk om de optimalisatie van de webservice (het aanroepen van de databases voor het tonen van informatie op de front-end), en Java-programmering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wel jammer dan dat TSI Solutions nu ook veel mensen eruit gooit. Bij de vestiging in Purmerend verdwijnt 1/3 van de banen. In Enschede zijn de klappen gisteren bekend gemaakt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-04T09:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.