Denit huurt serverpark van XS4ALL

Dit artikel delen:

Hostingprovider Denit Hosting Solutions slaat de armen ineen met internetaanbieder XS4ALL bij het realiseren van een nieuw serverpark. De komende vijf jaar huurt Denit een datavloer van ongeveer tweehonderd vierkante meter bij de Amsterdamse internetprovider. De nieuwe datavloer moet ruimte gaan bieden aan tachtig serverkasten. De hostingprovider zal ook eigen kantoorruimte in gebruik nemen in het datacenter dat medio juli in gebruik genomen moet kunnen worden.

Met het nieuwe serverpark hoopt Denit de groei die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt op te kunnen vangen wanneer deze ook de komende jaren doorzet. ‘We blijven groeien. De andere twee datacentra die Denit nu gebruikt zitten al redelijk vol. We verwachten dat de we groei van de komende jaren niet meer aan zullen kunnen met de huidige datacentra', aldus een woordvoerster van Denit. De twee huidige datacentra die de hostingprovider momenteel gebruikt worden uiteindelijk gemigreerd naar het nieuwe datacentrum van XS4ALL.

Kwaliteit van de dienstverlening staat volgens Denit bovenaan de eisenlijst van de hostingprovider. ‘Dat is ook de reden dat we voor XS4ALL hebben gekozen', aldus de Denit-woordvoerster. ‘Heel belangrijk is dat ook alle kritische applicaties van KPN draaien in het datacenter waarin Denit komt. Deze applicaties hebben de hoogste prioriteit er wordt dus vanuit KPN gezorgd dat het center oerdegelijk is. Het datacenter voldoet ook aan de allerstrengste normen op het gebied van veiligheid, wat voor ons echt een vereiste was.' De ruimte waar Denit de circa tachtig serverkasten kan gaan plaatsen is uitgerust met nieuwe apparatuur die de systemen koel moeten houden en brand moeten voorkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-29T11:21:00.000Z Nick Kivits
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.