Europa geeft 300 miljoen aan slim internet

Dit artikel delen:
file

Slimme verbindingen met behulp van het internet kunnen voor 20 procent minder files zorgen, aldus de Europese Commissie.

De Europese Commissie stelt driehonderd miljoen euro beschikbaar voor projecten op het gebied van fysieke infrastructuur die aan internet is gekoppeld. De commissie hoopt zo te zorgen voor minder files, minder luchtvervuiling en een betere gezondheidszorg. Eerder stelden de ambtenaren al tweehonderd miljoen euro beschikbaar voor onderzoek op het gebied van internettechnologie. Het geld komt beschikbaar tussen 2011 en 2013.

'Het internet kan een bijdrage leveren aan de oplossing van toekomstige problemen en biedt de mogelijkheid om de Europese economie uit het slop te halen', zegt eurocommissaris Vivianne Reding. Volgens haar kunnen online toepassingen bijvoorbeeld het vervoer in de steden verbeteren. Ze noemt als voorbeeld daarvan het Sensei-project. Daarbij krijgen carpoolers een sms als een bus in de buurt is om hen naar hun bestemming te brengen.

Het internet verbindt miljarden sensoren en mobiele apparaten, zegt de Europese Commissie. De infrastructuur moet echter wel 'slim' genoeg zijn om alle data van al die apparaten en sensoren te kunnen verwerken. De commissie voorspelt 20 procent minder files door de infrastructuur slimmer te maken. De luchtvervuiling kan worden gereduceerd met 15 procent, aldus de commissie.

De Europese ambtenaren zeggen in 2010 op te roepen om voorstellen in te dienen. In totaal wordt er 300 miljoen euro beschikbaar gesteld. Van het bedrijfsleven wordt een even grote bijdrage verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Het internet verbindt miljarden sensoren"
Of gewoon anders verwoord Big Brother upgrade zijn controle infrastructuur. Want de koperen highway is in de toekomst ontoereikend om de honger naar persoonsgebonden datastromen van de EU te stillen.

Ik heb nog wel een voorstel:
Steek 300 miljoen in het op gang helpen van de werkgelegenheid in alle aangesloten landen, nu of na de kredietcrisis. Het gehele Europa apparaat kost de aangesloten landen miljoenen euro's per jaar en wat krijg je er voor terug als "europeesch burger?"

Er kunnen wel miljarden worden vrijgemaakt om het financiele systeem op zijn plek in de eurozone te behouden en te redden van de ondergang, maar het scheppen van werkgelegenheid staat blijkbaar op een lager pitje dan 'slim kunnen internetten".

Nutteloosheid ten top:
Wat heb je aan het krijgen van een SMS "over de nabijheid van een bus" als carpooler als je geen werk hebt, er geen werk meer is om dagelijks naar toe te reizen geachte "eurocommissaris" Reding?

Minder files krijg door de aanwezige bedrijven en het bijbehorende werkzaamheden (voor zover hetw erk dit toelaat) GEOGRAFISCH BETER te verdelen over het gehele landschap van een eu-natie, i.p. big brother achtige mega-polissen (in de randstad) te scheppen waar de geheel beroepsbevolking, als kuddes werkvee, 2x daags van en naar toe moet verhuizen als moderne werk-nomanden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-04T14:06:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.