Engels Deepnet mengt zich in browseroorlog

Dit artikel delen:

Het Engelse bedrijf Deepnet wil met zijn browser gaan concurreren met bekende browsers als Firefox, IE en Netscape. Het bedrijf claimt dat hun browser veiliger en stabieler is.

Het blijkt echter dat Deepnet een gratis browser is die gebaseerd is op Microsofts Internet Explorer. Deepnets browser biedt extra functionaliteiten zoals een functionaliteit die 'phishing' tegengaat en een functionaliteit genaamd 'content control'. Deze laatste geeft gebruikers de mogelijkheid om ActiveX elementen en andere veiligheidsrisico’s te blokkeren.

Deepnet claimt op hun website dat hun browser veiliger is dan IE omdat de meeste problemen met IE komen door IE’s applicatie-schil en niet door de rendering engine die Deepnet heeft overgenomen.

Dit is echter niet helemaal waar omdat er ook een aantal problemen zijn gevonden in IE’s rendering egine. En hoewel Deepnet hun browser verkoopt met de slogan “wij zijn zeer veilig” komt de deze week geïntroduceerde versie 1.3 met een aantal oplossingen voor zwakheden in de beveiliging.

Een pluspunt van Deepnets browser is dat het tabbed browsing ondersteunt, net als FireFox. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zo te zien niets meer of minder functionaliteit dan Avant browser, of MYIE. Zelfde functionaliteit, dezelfde manier van omgang met IE. Avant en MYIE bewijzen zich al jaren - Deepnet heeft waarschijnlijk een betere PR-afdeling.

wij gebruiken MATHON, een browser met de kern van IE6, en gebruiken deze samen IE6.

Het probleem met FIREFOX is dat zij Mozilla ondersteunen welke in conflict komen met IE6 kernel.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-07T12:04:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.