Internet Explorer krijgt automatische updates

Dit artikel delen:
Internet Explorer

Microsoft levert vanaf 2012 automatische updates voor zijn browser Internet Explorer (IE) die draait op Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Gebruikers die per se geen automatische update willen, kunnen via een opt-in aangeven dat ze handmatig de update willen uitvoeren.

Ryan Gavin, general manager van de Internet Explorer-divisie bij Microsoft zegt dat de automatische updates ervoor zorgen dat malware en andere internetgevaren op tijd worden tegengehouden. Volgens Gavin worden automatische updates de norm om snel gaten in verouderde software te dichten. Rivaal Google verzorgt overigens ook automatische updates voor zijn Chrome 16-browser.

De automatische updates gelden voor gebruikers van Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Gebruikers van Windows XP met IE6 of 7 krijgen een upgrade naar IE8. Gebruikers van Windows Vista en Windows 7 krijgen een upgrade naar IE9, dat afgelopen maart 2011 werd geïntroduceerd. Het lijkt er op dat Microsoft definitief afscheid neemt van IE6.

Gebruikers die per se geen automatische update willen, kunnen via een opt-in aangeven dat ze handmatig de update willen uitvoeren. Bij IE8 en IE9 kan dat met de Automatic Update Blocker-toolkits.

Chrome 15 passeert IE8

Google Chrome versie 15 wordt sinds 21 november 2011 vaker gebruikt dan IE8, aldus het Ierse onderzoeksbedrijf StatCounter. IE8 werd vrijwel het hele jaar het meest gebruikt nadat het IE7 had vervangen. 25 procent van alle wereldwijde internetgebruikers geeft de voorkeur aan Chrome 15. Daarna volgt IE8 met 22,9 procent van de gebruikers. Mozilla Firefox heeft 14 procent gebruikers en IE9 heeft 10,4 procent gebruikers. IE heeft met alle versies opgeteld nog steeds de meeste gebruikers: 39,5 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoe gaat dit dan integreren met WSUS?

WSUS blijft werken op dezelfde manier. Binnen een bedrijf kun je dit dus uitschakelen. Dit is meer bedoelt voor thuisgebruikers, zodat deze (eindelijk) eens upgraden naar de laaste versies.
Overigens is het voor een bedrijf ook altijd goed om daar naar te kijken en eens van IE6 af te stappen

Is het dan geen opt-out ipv een opt-in?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-19T14:26:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.