Managed hosting door True

Symfony neemt Magento-specialist XIB over

 

E-commerce-adviseur Symfony uit Den Bosch heeft een meerderheidsbelang genomen in XIB, leverancier van het open source handelsplatform Magento, uit Berlicum. Door de overname kan Symfonie voortaan zelf naast het verstrekken van adviezen e-handelsoplossingen ontwikkelen en aanbieden. Het bedrijf hoeft daarvoor geen partners meer in te huren. Op deze manier verwachten Symfonie en XIB een snellere groei te kunnen bewerkstelligen.

Symfonie maakt deel uit van internetdienstverlener Lectric Groep en adviseert bedrijven op het gebied van e-handel en webwinkels. XIB is in Nederland een van de leveranciers van Magento Enterprise-software. Magento is een op open source gebaseerd webwinkelplatform uit Los Angeles dat sinds juni 2011 in handen is van eBay.

Symfony-XIB telt na de overname twintig mensen. Volgens directeur Igor Verhoeven kan zijn bedrijf nu het totale e-commerce traject (strategie - definitie - ontwikkeling - ingebruikname - exploitatie) invullen. 'Zonder XIB was Symfony voor het ontwikkeldeel aangewezen op partners. Nu kunnen we dat zelf.' Naast een bekende klant als zorgverzekeraar CZ bedient het fusiebedrijf bedrijven als Amsterdam Gold, Bootswebshop en Handyfloor.

Voor XIB is het voordeel van de overname dat nu ook grotere klanten kunnen worden bediend met aanvullend strategisch advies.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4357323). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×