Symfony neemt Magento-specialist XIB over

Dit artikel delen:

E-commerce-adviseur Symfony uit Den Bosch heeft een meerderheidsbelang genomen in XIB, leverancier van het open source handelsplatform Magento, uit Berlicum. Door de overname kan Symfonie voortaan zelf naast het verstrekken van adviezen e-handelsoplossingen ontwikkelen en aanbieden. Het bedrijf hoeft daarvoor geen partners meer in te huren. Op deze manier verwachten Symfonie en XIB een snellere groei te kunnen bewerkstelligen.

Symfonie maakt deel uit van internetdienstverlener Lectric Groep en adviseert bedrijven op het gebied van e-handel en webwinkels. XIB is in Nederland een van de leveranciers van Magento Enterprise-software. Magento is een op open source gebaseerd webwinkelplatform uit Los Angeles dat sinds juni 2011 in handen is van eBay.

Symfony-XIB telt na de overname twintig mensen. Volgens directeur Igor Verhoeven kan zijn bedrijf nu het totale e-commerce traject (strategie - definitie - ontwikkeling - ingebruikname - exploitatie) invullen. 'Zonder XIB was Symfony voor het ontwikkeldeel aangewezen op partners. Nu kunnen we dat zelf.' Naast een bekende klant als zorgverzekeraar CZ bedient het fusiebedrijf bedrijven als Amsterdam Gold, Bootswebshop en Handyfloor.

Voor XIB is het voordeel van de overname dat nu ook grotere klanten kunnen worden bediend met aanvullend strategisch advies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-16T14:33:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.