Icann haalt lekkend TLD-systeem uit de lucht

Dit artikel delen:

Internetorganisatie Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) heeft een lek gevonden in de systeemsoftware van TLD Application System (TAS). Via dit systeem kunnen wereldwijd top level-domeinen geregistreerd worden. Door het lek konden gebruikers de klantgegevens van derden inzien. TAS is per direct offline gehaald.

Onlangs constateerde Icann dat het TLD Application System ‘ongebruikelijk gedrag' vertoonde. Na onderzoek bleek de systeemsoftware te maken te hebben met een technisch probleem. Wat dit probleem precies is en wat het veroorzaakt heeft, onderzoekt Icann nog. Uit voorzorg werd wel het systeem uit de lucht gehaald. Voor klanten die op dit moment bezig zijn applicaties bij de internetorganisatie aan te melden, wordt de verbinding op dinsdag 17 april 2012 tijdelijk opengezet. Ze moeten wel opschieten, want op 20 april 2012 gaat het systeem opnieuw voor onbepaalde tijd offline.

‘Wij hebben kennis genomen van een mogelijk probleem in de systeemsoftware van TAS', zegt Icann-coo Akram Atallah. ‘Hierdoor kon een beperkt aantal gebruikers andermans file- en gebruikersnaam in sommige gevallen inzien. Uit voorzorg hebben we het systeem offline gezet om de data van onze klanten te beschermen. We onderzoeken nog hoe dit probleem is ontstaan en kijken welke verdere stappen we moeten nemen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-13T10:41:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.