Registratiesysteem gaat weer vijf dagen live

Icann heeft lek in TAS nog niet gedicht

Dit artikel delen:

Internetorganisatie Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) heeft nog altijd niet het lek gevonden in de systeemsoftware van TLD Application System (TAS). Via dit systeem kunnen wereldwijd top level-domeinen geregistreerd worden. Wel is opnieuw geconstateerd dat er in het systeem is ingebroken. Icann stelt wel van 22 tot 30 mei 2012 het systeem opnieuw open om lopende en dringende aanvragen af te handelen.

Vanaf 22 mei 2012 gaat TAS voor in totaal vijf werkdagen open. Icann hoopt hiermee lopende en nieuwe aanvragen voor top level-domeinen af te kunnen handelen. Eerder opende de organisatie het lekkende systeem voor vijf dagen en daarin wist de internetorganisatie 2091 aanvragen af te handelen, goed voor 350 miljoen euro omzet.

In april 2012 constateerde Icann dat het TLD Application System ‘ongebruikelijk gedrag' vertoonde. Na onderzoek bleek de systeemsoftware te maken te hebben met een technisch probleem. Icann weet nog steeds niet precies wat het probleem veroorzaakt heeft, maar de organisatie heeft na verdere analyse wel vastgesteld dat er vaker persoonlijke gegevens zijn ingezien. Alle betrokken organisaties die mogelijk door deze inbraak getroffen zijn, zijn geïnformeerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-10T11:30:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.