Adisa trekt faillissementsaanvraag Vivenda in

Ex-Vivenda-coo Martin van der Linden

De beursgenoteerde multimediaonderneming Vivenda Media Groep heeft overeenstemming bereikt met zijn voormalig technologiedirecteur Martin van der Linden over intrekking van een faillissementsaanvraag. De management-bv van Van der Linden, Adisa Management, vroeg op 23 november 2012 het faillissement van Vivenda aan. De geplande behandeling door de rechtbank in Amsterdam is daarmee van de baan.

In een kort persbericht meldt ceo Ron van Veldhoven dat de partijen tot een vergelijk zijn gekomen. ‘De krappe liquiditeitspositie van Vivenda blijft actueel en heeft de volledige aandacht van het bestuur. In overleg met externe adviseurs worden diverse mogelijkheden onderzocht om de continuïteit van Vivenda te waarborgen. Hierbij komen alle realiseerbare opties ter sprake.’

Adisa-bestuurder en oud-Vivenda-coo Martin van der Linden maakte eerder bekend nog geld tegoed te hebben van zijn oud-werkgever en dat de faillissementsaanvraag pas van tafel gaat als Vivenda betaald.

Het botert al een tijd niet tussen Van der Linden en Vivenda. Met de overname van Q4Group trad Van der Linden toe tot het bestuur van Vivenda. Van der Linden werd zelfs benoemd tot coo. Er bleken echter onvolkomendheden in de boekhouding van Q4Group te zitten en Vivenda schortte de betaling op. Van der Linden werd geschorst en uiteindelijk werd er een lager overnamebedrag betaald. Ook werden er onderdelen van Q4Group afgestoten. Zo ging Madcap Technology over naar Adisa Management, van Van der Linden. Ook Q4 Matics ging over. Adisa Management nam onlangs ook Realvine over.

Salarisvordering

Uit alle onderlinge regelingen tussen Vivenda en Adisa staat er nog een salarisvordering open van dertigduizend tot veertigduizend euro. Van der Linden werd in zijn faillissementsclaim gesteund door adviesbureau HVK. Vivenda laat weten dat HVK een onbekende partij voor hen is en dat dit adviesbureau op voordracht van Van der Linden is ingeschakeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-29T11:37:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.