Computable start topic Mobile Workforce Management

BYOD

Bijna geen organisatie kan meer om mobiel werken heen en toch leert de praktijk dat dit thema vaak moeilijk van de grond komt. Het succes van een dergelijk mobilitytraject lijkt te staan of te vallen met het opstellen van beleid en het kiezen van een duidelijke strategie. Reden voor Computable om samen met ict-leverancier HP hierover een nieuw topic te starten: Mobile Workforce Management (MWM)

In het topic Mobile Workforce Management komt de hele keten van mobiel werken aan bod: vanaf het beïnvloeden van de directie tot aan de technische oplossingen die nodig zijn om mobiel werken te faciliteren. De komende tijd legt Computable extra nadruk op dit onderwerp en wordt er een serie artikelen en opiniebijdragen van Computable-experts gepubliceerd.

Serie artikelen

In de serie artikelen gaan we in op de mogelijkheden van mobiel werken en de verschillende smaken die er zijn. We bekijken wie wat mag en welke functies er voor een organisatie nodig zijn. Uiteraard mogen de voor- en nadelen niet ontbreken en kijken we wat mobiel werken oplevert. Besparingen komen aan bod, evenals de organisatieverandering. Wanneer een organisaties overgaat tot mobiel werken, dan is training van het personeel noodzakelijk.

Overgaan op mobiel werken is niet zonder gevaren. De komende tijd laten we zien waar je op moet letten om risico’s uit te sluiten. We beschrijven de ideale infrastructuur en we behandelen de voorwaarden om mobiel werken tot een succes te maken. Hier is wel investering voor nodig. Waar moet financieel rekening mee worden gehouden? Ook leggen we uit hoe we de investeringen kunnen beperken om toch tot hetzelfde resultaat te komen.

Uiteraard kunnen zaken als mobiel device management en security niet ontbreken. Ook behandelen we de applicaties die mobiel in te zetten zijn. We kijken of nieuwe apps zelf ontwikkeld moeten worden of dat dit het beste uitbesteed kan worden. Tot slot behandelen we ook de rol van de cloud bij mobiel werken.

Succes mobiel werken

Als start van de serie over mobile workforce management is nu ook het eerst artikel te lezen. Dit gaat in op de managementvraagstukken bij mobiel werken en geeft een overview van de serie die de komende weken gepubliceerd zal worden. Lees daarom nu ook ‘Succes mobiel werken hangt af van beleid’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-26T11:38:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.