Bedrijfsleven wil betrouwbaar e-mail-verkeer

Dit artikel delen:

Over het algemeen wordt e-mail- en internetbeveiliging in de hele wereld zeer serieus genomen. Dit blijkt uit het International Business Owners Survey 2005, een internationaal trendonderzoek dat in opdracht van accountants- en advieskantoor Arenthals Grant Thornton is uitgevoerd onder bedrijfseigenaren in 24 landen.

Nederland staat met een score van +91 zelfs bovenaan de lijst als het gaat om de zorgvuldigheid die betracht wordt om virussen en beveiligingsproblemen te voorkomen. Ons land wordt gevolgd door de Verenigde Staten en Duitsland (beiden +90). Taiwan (+43) en Rusland (+48) zijn volgens het onderzoek het minst voorzichtig. De wereldwijde gemiddelde balans ligt op +78.

"Dat Nederland bovenaan de lijst staat, verbaast me niet", aldus Ad Straathof, manager IT Audit van Arenthals Grant Thornton. "Nederlandse ondernemers hebben inmiddels ruime ervaring met automatisering en zijn zich terdege bewust van de risico’s van e-mail en het internet. Elke onderneming wil voorkomen dat vertrouwelijke informatie ongewenst in verkeerde handen valt. Goede beveiliging is dan cruciaal. Dat beveiliging serieus wordt genomen merken we ook uit de vraag naar onze beveiligingsdiensten", vervolgt Straathof. "Bedrijven willen hun beveiliging soms laten controleren door een onafhankelijke derde. In die gevallen voeren wij een beveiligingsdiagnose uit, waarbij het gedrag van ‘inbrekers’ wordt gesimuleerd. Zo kunnen zwakke plekken in de beveiliging worden opgespoord en verholpen."

Een uitgebreider artikel over dit onderwerp kan worden gevonden op de website van het blad CRN.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-08T15:09:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.