Managed hosting door True

Google wint strijd om drone-maker Titan

Facebook liet ook oog vallen op Titan Aerospace

 

Internetgigant Google neemt drone-maker Titan Aerospace over. Dat bedrijf maakt onbemande, op afstand bestuurbare vliegtuigjes die werken op zonne-energie. De internetreus gaat die apparaten mogelijk inzetten voor levering van internetdiensten in afgelegen gebieden. Eerder toonde social media bedrijf Facebook interesse in de drone-maker.

Titan is gevestigd in de Amerikaanse staat New Mexico en heeft twintig mensen in dienst. Het bedrijf wordt geleid door Vern Raburn, die eerder leidinggevende was bij ict-beveiliger Symantec en werkte voor softwarereus Microsoft.

Het is niet bekend wat Google voor Titan neertelt. Analisten noemen een bedrag van zestig miljoen dollar. Dat bedrag zou eerder genoemd zijn toen Facebook interesse toonde. Dat bedrijf had namelijk ook een oogje op de drone-maker laten vallen, maar kocht later voor een slordige twintig miljoen dollar drone maker Ascenta.

Google gaat de drones mogelijk inzetten voor de levering van internet in afgelegen gebeiden waar geen vaste internet-infrastructuur ligt. Eerder ontvouwde Google nog plannen om tijdelijke internetverbindingen te leveren via netwerkapparatuur in een luchtballon.

Andere mogelijkheden waarvoor Google de drones zou kunnen inzetten zijn het maken van luchtfoto's of onderzoek naar luchtkwaliteit.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5056414). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×