GX Software bouwt Mijn-omgeving Den Haag

Dit artikel delen:

GX Software heeft in opdracht van gemeente Den Haag een nieuwe Mijn-omgeving gebouwd: MijnDenHaag.nl. Daar kunnen inwoners hun persoonlijke dossiers raadplegen, bijvoorbeeld om inzage te hebben in hun belastingaanslagen, de status van hun vergunningaanvraag of de woz-waarde van hun huis. De nieuwe Mijn-omgeving draait op het contentmanagementsysteem van GX Software.

GX Software heeft MijnDenHaag.nl gebruiksvriendelijker gemaakt. Zo zijn de teksten verbeterd en is de navigatie logischer ingericht. Ook is de techniek achter MijnDen-Haag.nl verbeterd. Zo heeft de softwareleverancier een nieuwe technische basis voor de gemeente Den Haag gerealiseerd waarop verder kan worden doorontwikkeld. Inmiddels heeft de gemeente zelf al een Engelse versie van de Mijn-omgeving gebouwd voor de internationale bewoners van de stad.

De gemeente Den Haag heeft opdracht gegeven tot het doorontwikkelen van de Mijn-omgeving. De volgende stap is het optimaliseren van de omgeving voor schermen met een touch screen, zodat bewoners ook via een smartphone of tablet MijnDenHaag.nl kunnen bezoeken.

Later dit jaar worden parkeervergunningen toegevoegd, zodat bewoners deze kunnen inzien, de betaalwijze kunnen aanpassen en verlengingen online kunnen betalen. Ook ondernemers worden op termijn bediend met MijnDenHaag.nl. Middels e-herkenning, een middel waarmee ondernemers en organisaties zichzelf digitaal kunnen identificeren, zullen zij hun zakelijke dossiers in kunnen gaan zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-10T10:35:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.