Testers gezocht voor digitaal platform strips

Dit artikel delen:

De twee grootste stripuitgevers van Vlaanderen, Standaard Uitgeverij en Ballon Media, richten gezamenlijk een platform op voor digitale strips: Yieha. Stripreeksen als Suske en Wiske, Urbanus, Thorgal, De Rode Ridder, XIII, Largo Winch, Blake en Mortimer en nog veel meer kunnen dan gelezen worden op tablet, laptop of smartphone. De uitgevers zoeken nog naar gebruikers die het platform willen testen. Naar verwachting start Yieha in de eerste helft van 2015 met het verkopen en verhuren van digitale strips.

In 2013 stapten Ballon Media en Standaard Uitgeverij met technologiepartner Crius via iMinds Media Innovatie Centrum (MiX) in een onderzoeksproject voor de opzet van een digitaal stripportaal. In samenwerking met verschillende universiteiten en testgebruikers werden aspecten als het marktpotentieel, de technische vereisten van de verschillende doelgroepen en de bereidheid tot betalen voor deze nieuwe diensten onderzocht.

De ervaringen zijn meegenomen in de opzet van het stripportaal Yieha. In het verlengde hiervan start er begin 2015 een testfase waarbij een groep gebruikers het platform gaat uitproberen. Op basis van hun feedback en ervaringen willen de twee uitgevers het platform klaarmaken voor commercieel gebruik. Volgens Standaard Uitgeverij en Ballon Media kan iedereen zich op www.yieha.nl of www.yieha.be als tester registeren.

De bedoeling is dat gebruikers op Yieha strips kunnen kopen of huren of een abonnement nemen op titels. Ook kan men gratis kennis maken met nieuwe strips of strips lezen die in papieren albumvorm niet meer of moeilijk verkrijgbaar zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-31T14:35:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.