Intel stopt geld in elektronische inkt

Dit artikel delen:

Chipmaker Intel heeft een onbekend bedrag gestoken in E-ink, een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in het maken van digitale inkt. Deze inkt gaat bijvoorbeeld gebruikt worden in de krant van morgen, de elektronische krant, waaraan door onder meer door Philips wordt gewerkt. Volgens experts gaat het nog twee jaar duren voordat het product op de markt komt.

Het geldbedrag wordt door Intel Capital, de investeringspoot van Intel, beschikbaar gesteld aan E-Ink. Het bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen van elektronisch papier gaat het geld gebruiken om zijn product met behulp van onderzoek en ontwikkeling verder te verbeteren.

E-ink werd in 1997 is opgericht. Eerder investeerde Philips al in het bedrijf. Dat stelde in 2001 via dochter Philips Components 7,5 miljoen dollar te beschikking aan E-Ink. Dat Philips dat toen deed, komt omdat het zelf ook betrokken is bij de ontwikkeling van de elektronische krant. Uit de samenwerking met Philips is reeds een product voortgekomen. Dat is een monitor met niet alleen zwart en wit maar ook met grijswaarden. 

Vorig jaar april brachten de elektronicadivisie van Philips, Sony en E-Ink een e-book uit in Japan dat gebruik maakt van een beeldscherm dat is gebaseerd op de elektronische inkttechnologie. Philips heeft ook al eens videobeelden vertoond op het elektronische papier.

De elektronische displays munten uit in helderheid, zeker als ze worden vergeleken met lcd-schermen.  Met kleurenfilters kunnen ook kleurendisplays worden ontwikkeld. Maar voor commercieel gebruik concentreert Philips zich voorlopig op zwart-wit schermen. Concrete toepassingen laat Philips over aan licentienemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-25T13:32:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.