Chinees laat oog vallen op Embed Engineering

Overname

Het Chinese Greensoter heeft het Groningse bedrijf Embed Engineering gekocht. Greensoter heeft door deze aankoop nu een Nederlandse ontwikkelafdeling die zorgt voor de elektronicahardware, embedded software, front-end software en de behuizingen. Greensoter is een bedrijf dat energiebesparende domotica ontwikkelt: internet of things (IoT)-producten die een slim netwerk vormen en onderling data uitwisselen.

Greensoter heeft onder andere goede banden met het Chinese NECC, een overheidsorgaan dat technologische energiebesparing in China stimuleert. Greensoter plaatst de domotica bij bedrijven, zoals vliegvelden, treinstations en metrostations in China.

Het Chinese bedrijf werkt sinds 2014 samen met Embed Engineering uit Groningen. Dit verliep dusdanig succesvol, dat Greensoter voorstelde Embed te kopen van de aandeelhouders Marko Bolt en Lourens Rozema. De acquisitie van Embed is begin oktober voltooid. Via de overname wil Greensorter nu ook de Europese markt betreden.

Aardbevingen

Embed Engineering is een one-stop-shop waarbij het bedrijf voor Greensoter zorgt voor de elektronicahardware, embedded software, front-end software en de behuizingen. Daarnaast coördineert Embed de productie van de domotica producten. Het bedrijf zegt jarenlange ervaring te hebben in het ontwikkelen voor Windows- en Linux-besturingssystemen.

Bij het bedrijf werken vijftien man; Embed staat bekend als de bouwer van de aardbevingsmeter Omnidots.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-13T11:52:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.