TomTom overweegt naar de beurs te gaan

Dit artikel delen:

Navigatiesoftwarespecialist TomTom onderzoekt momenteel of het een beursnotering aan Euronext kan krijgen. Daarvoor heeft het zakenbanken Goldman Sachs en Lehman Brothers als haar financiële adviseurs aangesteld.

Het Nederlandse TomTom zag de netto-winst toenemen van 6,2 miljoen euro in 2003 naar 27,7 miljoen euro in 2004. Ook de omzet nam het afgelopen jaar fors toe: van 39,1 miljoen euro in 2003 naar 192 miljoen euro vorig jaar. De explosieve groei is grotendeels te danken aan de introductie van de TomTom GO die in 2004 circa 60 procent van de omzet vertegenwoordigde. De TomTom GO is TomTom’s eerste alles-in-één navigatieproduct: GPS ontvanger, scherm, kaart en software in één. TomTom is met de verkoop van de TomTom GO gestart in mei 2004 en heeft circa 250.000 producten verkocht in 2004, aldus het bedrijf.

Volgens een onderzoek van Canalystm werd TomTom daarmee in 2004 marktleider in West-Europa op de markt voor geïntegreerde persoonlijke navigatieproducten met een marktaandeel van rond de 52 procent. TomTom behaalde in 2004 97 procent van deomzet in Europa, de overige omzet komt uit de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

hallo,misschien een rare vraag maar als tom,tom naar de beurs zou gaan.en ik zou een paar aandeeltjes willen aanschaffen,waar moet je dan zijn om die te kunnen kopen?
m.v.g.r. marko

Marko, als je wilt inschrijven kun je terecht bij banken die in het syndicaat zitten: Fortis, Rabobank en Kempen & Co.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-29T11:14:00.000Z Redactie Computable/Emerce


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.