Wolters Kluwer slijt Corsearch voor 140 miljoen dollar

Audax Private Equity is koper bedrijfsonderdeel

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Informatieconcern Wolters Kluwer verkoopt het bedrijfsonderdeel Corsearch voor 140 miljoen dollar aan investeerdersgroep Audax Private Equity. Dit onderdeel levert diensten op het vlak van het beschermen van merknamen en valt onder de divisie Governance, Risk & Compliance. De overname wordt voor het eind van 2017 afgerond.

Corsearch draaide in 2016 een omzet van zo'n vijftig miljoen euro en telt 211 werknemers in negen landen. Hoewel het bedrijf goed draait en profiteert van de vraag naar online-merkbescherming wordt het niet meer als kernactiviteit van de divisie gezien. Wolters Kluwer Governance, Risk & Compliance wil zich concentreren op de activiteiten op het gebied van compliance & risicobeheeroplossingen voor multinationals, financiële dienstverleners en advocatenkantoren.

Tobias Hartmann, algemeen directeur van Gorsearch, geeft aan na de overname verder te willen groeien. ‘De operationele en internationale ervaring van Audax zal van grote waarde zijn in onze volgende groeifase.’ Ook Geoffrey Rehnert, co-chief executive officer, beaamt dit. ‘Corsearch is leider op het gebied van online-merkbescherming en heeft veel mogelijkheden om te groeien. We willen samen met het Corsearch-team een leidend platform bouwen via organische groei en aanvullende overnames.’  

In april van dit jaar werd bekend dat Wolters Kluwer het bureau Evercore had aangetrokken om de strategische alternatieven voor Corsearch te bepalen. Dit heeft uiteindelijk tot de verkoop aan Audax Private Equity geleid.

In 2013 investeerde Wolters Kluwer nog in deze specifieke tak van juridische dienstverlening middels de overnames van het Amerikaanse Citizenhawk (software en diensten op het gebied van merkenrechtsbescherming op internet) en Avantiq, een Luxemburgs bedrijf dat internationaal onderzoek doet naar handelsmerken en domein- en bedrijfsnamen.

Ook verkoop transport-tak

In april 2017 kondigde Wolters Kluwer aan zijn Transport Services-tak te willen verkopen. De Luxemburgse investeerder Castik Capital deed destijds een bod van zo'n 82 miljoen euro op het onderdeel. Uiteindelijk was de overname in juli 2017 een feit. De tak was in 2016 met ongeveer 220 werknemers in elf landen goed voor een omzet van circa veertig miljoen euro. Ook dit onderdeel maakt deel uit van de Governance, Risk & Compliance-divisie. Ook deze afstoting is opvallend omdat Wolters Kluwer in 2011 nog een overname in België deed om zijn positie op deze markt te versterken.

Wolters Kluwer levert wereldwijd professionele informatie en software aan fiscalisten, accountants, juristen, verzekeraars en zorgverleners. In 2016 realiseerde het concern een omzet van 4,3 miljard euro (2015: 4,2 miljard). De nettowinst steeg van 583 miljoen naar 618 miljoen euro. Het bedrijf telt negentienduizend medewerkers en is wereldwijd in veertig landen actief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-23T08:51:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.