Erfgoedspecialist Picturae laat oog vallen op Driebit

Dit artikel delen:
Overname handen schudden

Picturae, een specialist uit Heiloo op het gebied van digitaliseren, beheer en opslag van digitaal cultureel erfgoed en (natuur)historisch materiaal, heeft het digitale bureau Driebit overgenomen. Dit Amsterdamse bedrijf ontwerpt en ontwikkelt sinds 2001 digitale tools voor de onderwijs-, cultuur- en erfgoedsector met klanten als Nieuwsbegrip, Naturalis, Zuiderzee Museum en Niod.

Voor Picturae betekent de overname het binnenhalen van extra kennis en expertise op het gebied van Linked Open Data en het maken van gebruiksvriendelijke websites.

Picturae levert diensten op het terrein van digitaal cultureel erfgoed en heeft klanten als het Stadsarchief Amsterdam, MoMa, Unesco, Smithsonian Institution en het Van Gogh Museum. Het bedrijf heeft een ontwikkelteam in huis en beschikt over het eigen collectiebeheersysteem Memorix Maior.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-22T09:26:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.