Managed hosting door True

Erfgoedspecialist Picturae laat oog vallen op Driebit

 

Overname handen schudden

Picturae, een specialist uit Heiloo op het gebied van digitaliseren, beheer en opslag van digitaal cultureel erfgoed en (natuur)historisch materiaal, heeft het digitale bureau Driebit overgenomen. Dit Amsterdamse bedrijf ontwerpt en ontwikkelt sinds 2001 digitale tools voor de onderwijs-, cultuur- en erfgoedsector met klanten als Nieuwsbegrip, Naturalis, Zuiderzee Museum en Niod.

Voor Picturae betekent de overname het binnenhalen van extra kennis en expertise op het gebied van Linked Open Data en het maken van gebruiksvriendelijke websites.

Picturae levert diensten op het terrein van digitaal cultureel erfgoed en heeft klanten als het Stadsarchief Amsterdam, MoMa, Unesco, Smithsonian Institution en het Van Gogh Museum. Het bedrijf heeft een ontwikkelteam in huis en beschikt over het eigen collectiebeheersysteem Memorix Maior.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6362371). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij Picturae

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.