Xs4all-comité int miljoen en start nieuwe provider

Dit artikel delen:

Het actiecomité Xs4all Moet Blijven lanceert 11 november een nieuwe provider. De groep van oud-Xs4all-gedienden, sympathisanten en voorvechters van privacy en een open internet heeft via crowdfunding ruim een miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gestoken in een nieuwe provider buiten KPN om het gedachtegoed van Xs4all moet voortzetten.

Er is een gedetailleerde businesscase gemaakt om vanaf een verzameld bedrag van 1,25 miljoen euro te kunnen starten en door te groeien. Binnen drie jaar moet het bedrijf winstgevend zijn, vertelt woordvoerder van het actiecomité Kirsten Verdel aan Computable. Verdel: ‘We hoopten die 1,25 miljoen voor 15 januari binnen te halen. Maar we gaan nu al heel hard die kant op.’

Inmiddels is ruim een miljoen euro opgehaald. Gemiddeld investeren de ruim 1.200 belangstellenden zo’n negenhonderd euro in het initiatief. Na drie jaar moeten ze drie procent rente ontvangen over hun geïnvesteerde bedrag.  Bekijk hier de laatste tussenstad van de crowdfunding.  

Het geld wordt gestoken in het aannemen van personeel en het ontwikkelen van producten. Anders dan grote concurrenten die internet, tv en bellen in bundels aanbieden, gaat de nieuwe provider die diensten ook los aan de man brengen, vertelt ze.

De actiegroep probeerde eerder via de rechter en overleg met de directie van KPN af te dwingen dat Xs4all zelfstandig kan voorbestaan. Het ziet geen heil meer in een voor hen gewenste afloop en zet de oprichting van een nieuwe provider nu door.

KPN en Ziggo-netwerk

De nieuwe provider biedt zijn diensten aan op bestaande glasvezel- en kopernetwerken van bijvoorbeeld KPN. Volgend jaar gaat ook de kabel van Ziggo open voor derden. Verdel wil nog niet in detail aangeven hoe de nieuwe provider zijn diensten anders gaat beheren en beveiligen en het karakter van Xs4all zal waarborgen. Daarover wordt 11 november meer bekendgemaakt. Over de doelstellingen van de nieuwe provider zegt ze: ‘We komen niet in de markt om het grootste marktaandeel te krijgen, maar willen een zo goed mogelijk en veilig internet bieden met een goede klantenservice. Klanten zijn geen melkkoe maar een partner waar we het samen mee doen.’

Als voorlopige vestigingsplaats is een flexkantoor in Amstelveen aangewezen. Vandaar hoopt de nieuwe provider op termijn te groeien naar een bedrijf met een vestiging in Amsterdam. Er wordt gestart met tussen de vijf en tien mensen. Daaronder zijn ook medewerkers van Xs4all, dat zo’n driehonderd man telt, die overstappen naar de nieuwe provider.

De actiegroep zegt te worden gesteund door 54.000 sympathisanten die online een petitie hebben getekend voor een provider die ‘werkt aan innovaties, beschermt tegen dataroof en die klanten niet als melkkoe ziet. Daarom starten wij nu een nieuwe provider, waar vrijheid, privacy, innovatie en veiligheid centraal staan. ‘

Officiële lancering

In de eerste maanden van 2020 moet de officiële lancering van het bedrijf plaatsvinden op een evenement in concertzaal Paradiso in Amsterdam. :ater deze maand maakt de nieuwe provider zijn naam bekend en deelt het meer informatie over hun producten. Ook komt het met een nieuw product waardoor klanten hun bestaande emailadres mee kunnen nemen naar de nieuwe provider, vertelt de woordvoerster.

KPN kondigde in januari 2019 het plan aan om de merknamen XS4All, Telfort en Yes Telecom te schrappen. Het bedrijf wil zich duidelijker positioneren als één merk voor internet-, telecom-, en netwerk- diensten voor de zakelijke markt en consumenten. Volgens de sympathisanten van actiegroep Xs4all moet blijven, kan de positie van die provider niet gewaarborgd blijven als het opgaat in KPN.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Oh wow!! XS4ALL nieuwe stijl ook op de Ziggo kabel? Eindelijk een fatsoenlijke internetprovider met echte routers op de kabel? Het zal toch niet waar zijn? Na jaren van zielig gepruts van Ziggo een professionele provider. Laten we hopen en bidden.

Mooi, ik stap gelijk over naar de opvolger van XS4All zodra ze een beetje stabiel zijn en de kinderziektes eruit zijn. KPN (Klant Permanent Negeren) is naast UPC/Ziggo een van de bedrijven die op mijn lijstje staan van bedrijven waar ik de rest van mijn leven geen zaken meer mee doe (vanwege zeer vervelende ervaringen uit het verleden)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-05T11:50:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.